// Zorg algemeen

trage hartslag en wisselende bloeddruk

Goede dag,

Ik ben een man van 67 jaar en heb medicijnen voor een hoge bloeddruk en woon op Madagaskar.

Omdat ik de laatste tijd me veel moe voelde, heb ik weer eens mijzelf met een bloeddrukmeter gecontroleerd. Daarbij waargenomen dan ik een hele lage pols had.

Toen ben ik tweemaal per dag het gaan controleren en nadat het beeld niet veranderde, ben ik een cardioloog geen raadplegen. Die heeft een hartfilmpje genomen en een echo gedaan. Haar advies erna was een pacemaker.

De week erop een second opinie bij een andere cardioloog en die kwam met hetzelfde advies. Pacemakers worden niet in Madagaskar geplaatst, dus ben ik hals over kop naar Nederland gekomen.

Na een fietstest, holteronderzoek, bloedonderzoek(schildklier) en een hartkatheterisatie is besloten geen actie te ondernemen. Ik heb nu eenmaal een lage pols (28-33) en een wisselend bloeddruk is mij verteld. Daar hoef ik me geen zorgen over te maken.

Wel volgend jaar terug komen voor weer een holteronderzoek.

Ik heb geen tijd voor een second opinie (retourvlucht is al vastgesteld)

Wel moet ik nog een bezoekje bij de neuroloog brengen, omdat mijn vermoeidheid er nog steeds is en ik me af en toe nog steeds duizelig voel bij bepaalde snelle bewegingen.

Moet ik me nu wel of niet zorgen maken?
Wat kan er naar boven komen met betrekking van mijn klachten bij de neuroloog?
Kan ik met een gerust hart terug naar huis?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B H avatar
    Hartelijk dank voor uw geruststellende antwoordVoor de hoge bloeddruk gebruik ik Enelapril. Indien in de toekomst een pacemaker nodig mocht zijn, dan kan dat in de hoofdstad bij een Cardioloog die een hart kliniek heeft het wel gecontroleerd worden. Deze dokter heb ik eerder bezocht waarna na zijn onderzoek mij advies gaf een pacemaker te laten inzetten. Ik denk dat controle in Nederland meer wenselijk zou zijn. Indien dat jaarlijks is , is dat geen probleem voor mij.Die fietstest is toch een is toch een inspanningsproef? Daarbij ging mij hartslag wel mee omhoog. Neuroloog gaat nu kijken waarom ik zo moe ben.

    0
  • L D avatar
    Wat een vervelende situatie voor u. De indicaties voor pacemakers zijn zeer helder en goed vast te stellen. De vraag is natuurlijk wel of u misschien zo moe bent door die trage hartslag. Als uw hartslag alleen zo traag is in rust, en gewoon stijgt bij inspanning, dan is de trage hartslag geen verklaring.Als ik het zo zie, zie ik geen zorgen voor de terugvlucht.Gebruikt u medicatie? Sommige medicijnen kunnen we hartslag vertragen?Ik raad bij de volgende controle ook een inspanningsproef aan.Voor de goede orde: als u ooit een pacemaker zou krijgen, kan die dan wel gecontroleerd worden in Madagaskar?

    0

Je moet Inloggen om te reageren