// Zorg algemeen

trage hartslag duizelig

Ik ga proberen zo goed mogelijk uit te leggen wat ik voel.In maart ben ik bij de cardioloog geweest, heb toen alle onderzoeken gehad en alles was goed op wat kamer en boezemoverslagen na.Echter daarna zijn mijn klachten erger geworden.Als ik even heb gezeten en ik sta op dan voel ik mijn hart langzaam heel hard bonken. Word ook altijd duizelig en de adem wordt me even ontnomen. Vaak ook oorsuizen erbij. Kan het ook hebben als ik er rondje loop en op het moment dat ik even stil sta dan krijg ik bijna geen adem en voel ik m'n hart langzaam slaan. Ook heb ik het als ik druk praat.Kan dit te maken hebben met de pompwerking of voelt hartfalen zo?Ik heb er ook wel eens een dag iets minder last van. Maar heb het elke dag wel een paar keer. Ene dag zoals zondag en vandaag heel erg. Ben bang om te gaan staan. Ik hoef niet eens aan m'n pols te voelen dat hij langzaam en onregelmatig slaat want ik voel het duidelijk op mijn borst.Ik hoop dat je me gerust kan stellen want ik wordt hier erg onzeker van.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Ik kan bij u natuurlijk geen diagnose stellen zonder u gezien en onderzocht te hebben, maar uw klachten zouden goed kunnen passen bij premature contracties van het hart ("overslagen" in de volksmond). Het hart slaat te vroeg, is daardoor nog weinig met bloed gevuld en deze te vroege hartslag voelt u niet. Vervolgens neemt het hart een extra lange pauze tot het weer "aan de beurt is". Tijdens deze wachtperiode loopt het hart juist extra vol met bloed, wat het in één keer uitpompt. Dit wordt heel verschillend ervaren: sommige mensen voelen dit niet eens, maar anderen hebben er erg nare sensaties bij. Het komt vaak voor en het verschijnsel is bij een verder normaal gebouwd en functionerend hart volstrekt niet schadelijk of gevaarlijk. Normaal gesproken is het advies ermee te leren leven. Wer het erg vaak voorkomt, patiënten er veel last van hebben en de oorzaak van de te vroeg ontstaande hartslagen op één plekje in de hartspier zit is het soms mogelijk het via een catheterbehandeling weg te halen (een ablatie). U kunt dat desgewenst met uw cardioloog overleggen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy