// Zorg algemeen

totaal geen energie

hallo ik heb een vraag,

ik ben in maart 2015 terauwernood aan dood ontsnapt,wegens buikanerysma.

2maanden later open hart operatie met 5bypassen,alle onderzoeken gehad en behandelingen die daar bij horen ,maar nu juni 2016 totaal geen energie,is dat normaal niemand kan mij daarop antwoorden,wie heeft hiet antwoord op.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • N N avatar
  Excuses, mobiele site is onduidelijk en ik kan mijn bericht ook niet verwijderen.

  0
 • N N avatar
  Het is volslagen onduidelijk hoe ik hier een vraag kan stellen dus doe ik het maar als "status".Bij deze verzoek ik u vriendelijk om uitleg over een FFR tijdens een CAG. CAG-verslag: Procedure via a. radialis rechts. Rechtsdominant coronair systeem. RCA vertoont een intermediaire laesie in het mid-segment. Ramus circumflexus (LCX) heeft enkel wandonregelmatigheden. Ramus descendens anterio (LAD) vertoont een significante stenose in het mid-segment. Aansluitend werd FFR gedaan van de RCA welke hemodynamisch niet belangrijk is (FFR = 85). Conclusie: 1-vats coronair lijden bij patiënte met ernstige tricuspidalisinsufficiëntie.Omdat er een klepvervanging plaats zou vinden zou er gelijk ook een bypass gedaan worden. Dit bleek niet mogelijk omdat het chirurgische mes niet compatibel was met de neurostimulator die ik gebruik. Besloten is om achteraf, bij klachten, een stent te plaatsen. In overleg met de cardioloog is dit voorlopig uitgesteld zolang NTG nog helpt. Regelmatig heb ik pijn op de borst. In mijn dossier heeft een andere arts dan mijn eigen cardioloog, vermoedelijk nav deze CAG (inspanningstest/fietstest is onmogelijk wegens handicap), geschreven: "geen ischemie". Mbt de RCA begrijp ik dat, maar niet mbt de LAD.Van de cardioloog moet ik naar het ziekenhuis als pufjes NTG niet helpen. In mijn medisch dossier is het CAG-verslag echter zeer moeilijk terug te vinden tussen alle brieven en verslagen, waardoor SEH-artsen/cardiologen lijken uit te gaan van de laatste brief in mijn dossier, dwz die waarin staat dat er geen sprake van ischemie is. Ik maak mij hierover zorgen en heb dus wat vragen. Wellicht kunt u mij uitleggen hoe het zit. Vraag 1: Is het normaal dat er geen FFR van de LAD gedaan is als er een "significante stenose" gesignaleerd is?Vraag 2: Is het mogelijk dat er wél sprake is van ischemie als gevolg van de LAD-stenose (er is immers geen FFR van de LAD gedaan maar enkel van de RCA)?Vraag 3: Kunnen de klachten (pijn op de borst) dus afkomstig zijn van de LAD? En kan dat ook als er geen sprake van ischemie zou zijn?

  0
 • H d avatar
  goeden dag,nog wel bedankt voor de heldere uitleg.nog een vraag,ik ben van 150mg betablokker metoprolol naar 25mg gegaan,slik ook geen valsartan80mg meer sindsdien een prachtige bloeddruk,ook geen last van nacht zweten meer,maar kan dit ook een oorzaak zijn van mijn vermoeidheid.bij voorbaat dank

  0
 • W B avatar
  Zo erg als u zijn mijn klachten m b t voldoende energie gelukkig niet maar ook ik ervaar dat ik nu na 8 maanden na mijn hart operatie nog niet de oude ben.Heb nog steeds moeite om s,morgens mijn bed uit te komen en voel me dan niet uitgerust. Van verschillende kanten echter begrepen dat het herstel bij sommige mensen lang kan duren. Ik ga er dan ook maar van uit dat door de tijd steeds wat beter gaat worden. Blijf in ieder geval optimistisch gestemd.

  0
 • J t avatar
  meneer/mevrouw,Heel vervelend dat u een jaar na uw hartoperatie (en vlak daarvoor de buikoperatie) nog steeds geen energie heeft. Ik hoor dit (gelukkig) niet vaak na een hartoperatie, maar een enkeling heeft heel lang moeite met het 'op conditie komen'. Ik vermoed dat het te maken heeft met 2 dingen: eerst de grote operatie van uw buikaneurysma en daarna uw hartoperatie. Waarschijnlijk is uw hartoperatie verricht met een hartlongmachine (HLM), deze heeft soms bijwerkingen. Dat heeft te maken met het feit dat het bloed dat door de HLM stroomt een soort ontstekingsreactie mee krijgt van de HLM. Deze reactie kan bij sommige mensen problemen geven van de longen, nieren maar vooral van de hersenen zoals verwardheid (delier), vergeetachtigheid en moeheid. Meestal gaat dat weer na enkele weken tot maanden over, een enkeling (u?) kan daar heel lang (jaren?, altijd?) last van houden. Dus: 2 grote operaties vlak achter elkaar en mogelijk een rol van de HLM.Ik vind dat geen normaal beloop, maar weet dat het heel soms voorkomt en wens u veel sterkte toe! van , .

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy