// Zorg algemeen

Totaal AV Blok en boezemstimulatie

Geachte,

U geeft aan dat het relatief zeldzaam is dat bij een AV blok ook een zieke sinusknoop aanwezig is en dat de noodzaak om de boezems te stimuleren niet schadelijk is maar ook niet nodig.

Wat ze nu bij mijn dochter zien is dat hij 's-nachts in de boezems paced maar ook bij inspanning, terwijl zij dus een AV blok heeft en geen medicatie gebruikt. Kan dit duiden op een zieker wordend geleidingssysteem? Wat zijn hier de gevolgen van en wat betekent dit op de langere termijn en haar levensverwachting. Haar pacemaker staat ingesteld op dag 60 en in de nacht 50 en voor iemand van 10 lijkt me dit al vrij laag.

We hebben pas eind december weer een afspraak met de cardioloog en voor het welzijn van onze dochter kunnen we niet alles vrij uit vragen bij de cardioloog.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • F H avatar
  Geachte heer ,Afgelopen vrijdag zijn we met onze dochter naar het zh geweest om een 24 uurs holter aan te laten brengen. Helaas lukt dit niet omdat de holter iedere keer storing gaf.De cardioloog is er vervolgens bij geweest en de pacemaker technicus en toen is besloten om de sensor uit te schakelen, omdat volgens beide de boosdoener zou zijn.Eigenlijk ben ik er vanuit gegaan dat het de bewegingsensor is en begin ik me nu af te vragen of dat ook zo is.Begin uari moeten we terugkomen en dan gaan ze kijken of de boezemstimulatie nu weg is en of het verder goed gaat.Nu zat ik gisteren te denken wat als het niet goed gaat, wat gaat mijn dochter hier van merken? We hebben een redelijk druk weekend gehad en het viel me wel op dat ze gisteren ineens klaagde dat ze wat moe is, wat ze eerder nooit heeft gehad.Misschien de technicus maar eens een mailtje sturen.

  0
 • A M avatar
  Vervolg:Niet te duiden op een onderliggende afwijking, maar is met de instellingen te beinvloeden. De vraag is zelfs of het nodig is de sensor in te schakelen. Maar daar zal stellig goed over nagedacht zijn

  0
 • A M avatar
  Om te beginnen adviseer ik u juist voor het welzijn van uw dochter WEL alles te vragen aan uw cardioloog. Schrijf alle vragen op en zorg dat u met de antwoorden weer vertrekt. Soms past een uitgebreid gesprek niet in het spreekuur. Vraag dan om een 2e gesprek of een telefonisch consult. Als het om pacemaker techniek of -instellingen gaat, weet de pacemakertechnicus ook vaak antwoorden.De normale hartslag van jonge mensen kan ' s nachts best lager dan 50 zijn. Dan valt bij uw dochter de pacemaker dus in. En als bij inspanning de sensor een hogere hartslag oplegt, dan de eigen frequentie, eveneens. Dat hoeft

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy