// Zorg algemeen

Ton van den Berg

Beste,Heb een vraag, ben duursporter, laat me altijd jaarlijks controleren bij een Sport medisch adviescentrum, toen kwam naar voren dat ik wat overslagen had maar dit verdween bij inspanning. Momenteel heb ik wat vaker last van pijn op de borst of voelt aan onder het borstbeen, geen uitstraling maar wel soms heftig en pijnlijk. Heb alle echo's inspanning en scans in het ziekenhuis gehad, ook een holtertest, alles nog binnen de norm werd er gezegd, bij de scan had ik een klein plakje in een kranslagader, kon er nog mee door. Omdat ik het laatste kwartaal slecht en moeilijk loop heb ik flink gas terug genomen ook gezien het beeld van de pijn. maar ik blijf moeilijk en zwaar lopen alsof er olie in het bloed zit, m'n hartslag is hoog in een rustig duurloopje waar ik anders op 120 130 loop zit ik nu op 150 160, een trap naar boven kost toch inspanning merk ik en soms nog buiten adem. Bij de laatste sporttest kwam gelijk naar voren dat ik veel overslagen had en met inspanning in het begin daarna weer weg en toen kwamen ze weer. ( zie bijlagen ) ben bang dat als ik naar dokter ga die zegt nou u heeft alle onderzoeken gehad en doe maar rustig aan ( dat wil ik dus niet ) Goed ik weet dus even niet wat ik hier mee moet, ik sport al m'n hele leven en loop bijna 30 jaar lang hard en doe dit ook bij een atletiek vereniging en weet echt wat ik doe maar ben nu even de weg kwijt. Bij voorbaat mijn dank

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H K avatar
    Zo te horen bent u uitgebreid nagekeken en is er gelukkig geen oorzaak gevonden voor de overslagen van het hart en worden de pijnklachten ook niet veroorzaakt door een hartprobleem. Het feit dat u nu een hogere hartslag heeft en sneller buiten adem bent heeft waarschijnlijk vooral te maken met conditieverlies. Omdat uw spieren minder efficiƫnt zuurstof kunnen verwerken dan toen u vaker sportte moet het hart nu harder werken bij dezelfde inspanning, dit verkl de hoge hartslag. Geleidelijke opbouw van de conditie is de manier om hier verbetering in aan te brengen, waarbij u er wel rekening mee moet houden dat het 2-3 maanden kan duren voordat de hartslag duidelijk merkbaar lager wordt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy