// Zorg algemeen

Tips tegen extrasystolen zonder medicijngebruik

Hallo!

Ik heb al sinds mijn 13e last van extrasystolen. Inmiddels ben ik 27. Ik wilde graag wat tips delen die bij mij helpen bij het voorkomen van die vervelende extrasystolen.

1. Goede nachtrust
Ik heb altijd meer last van ze als ik een korte nacht gehad heb. Ik heb een tijd in de horeca gewerkt waarin ik zowel heel vroeg in de ochtend moest beginnen of pas in de avond. Tijdens mijn ochtendiensten was het altijd feest met de overslagen, terwijl als ik kon uitslapen vrijwel nooit last had. 

2. Sporten
Toen ik begon met sporten kwamen ze ook tijdens de inspanning regelmatig voor, maar nog geen paar werken later waren ze bij het sporten bij mij verdwenen. 

3. Voorkom druk op het middenrif van je lichaam
Ik merk dat als ik in een bepaalde lichaamshouding aanneem die druk zet op het middenrif, zoals bukken of lucht dat opkomt uit de maag, dat ze vaker voorkomen. Een keer heb ik expres langer in zo'n houding gelegen toen ik merkte dat ik ze kreeg. Ze bleven aan de lopende band (slag, extraystole, slag, extrasystole) komen totdat ik mijn lichaamshouding aanpaste. Ze verdwenen toen direct.

4. Magnesium supplementen
Dit is bij mij de meest effectieve extrasystole killer. Ik neem elke dag 1 pil met 120 mg magnesium. Een paar dagen nadat ik mijn eerste pil genomen had merkte ik dat het aantal extrasystolen afnam maar ook de intensiteit van de extrasystole. Nu heb ik zelfs dagen achtereen dat ik ze niet meer heb/voel! Als ik een dag vergeet een pilletje te nemen, zijn de volgende dag gelijk weer terug. Alternatieven voor pillen zijn o.a. magnesiumthee en veel groene groenten zoals spinazie en brocolli. 

Natuurlijk is dit geen garantie dat het bij iedereen werkt, en desondanks al deze maatregelen schiet er toch eens eentje tussendoor.. Maar desondanks het proberen waard lijkt me!  


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H x avatar
    Fijn dat dit allemaal helpt,maar ik zou evt. supplementen altijd bij je eigen apotheek kopen,er is nl. wel een wisselwerking tussen . hartmedicatie en mium,de apotheek controleert automatisch of supplementen en je medicatie wel samen gaat

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy