// Zorg algemeen

Te lage cholestorol

Ik was na 3 ablatie,s 3 jaar lang medicijnvrij, 4 maanden geleden kreeg ik een lichte tia en moest weer aan de bloedverdunners,eerst pradaxa ,later acenocoumarol en omdat mijn cholesterolgehalte 4.9 was ook atorvastitine .na de eerste cholestorolmeting was het 2.2 en omdat ik zulke akelige bijwerkingen had ben ik heel erg op mijn eten gaan letten en heb een kwart van de 40  mg.atorvastitine genomen en nu na dit 8 weken gedaan te hebben zat ik vanmorgen op 2.4 dat was goed maar de totale cholestorol van 3.6 vond ze te laag de hdl was 1.0  reden voor mij om tegen de huisarts te zeggen als ik het op deze manier zo terug kan brengen heb ik geen medicijnen hiervoor nodig,ik moest onder de 2.5 blijven maar daar was ze het niet mee eens ik moest het medicijn gewoon door blijven nemen wat vind u hiervan?als ik het cholesterolgehale terug kan brengen tot waar ik moet zijn heb ik toch geen medicijnen nodig.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Ik ga ervan uit dat u doelt op uw LDL-cholesterol (uw 'slechte' cholesterol). Uw huisarts gebruikt een in Europa gehanteerd systeem (het SCORE systeem) om a.d.h.v. de verhouding tussen uw totaal cholesterol en goede cholesterol, uw leeftijd, uw geslacht, uw bloeddruk, het feit of u wel/niet rookt en uw bloeddruk het risico te bepalen op overlijden aan een hart- of vaatziekte. Als dit te hoog is zult u een statine voorgeschreven krijgen omdat hiervan aangetoond is dat deze medicijnen het risico sterk verlagen. Daarnaast zijn leefregels, zoals gezond eten, afvallen als u te dik bent en lichaamsbeweging van groot belang.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy