// Zorg algemeen

Te laag cholesterol + aneurisme

Hallo,

Hallo, Ik ben 41 jaar en in 2012 ben ik geopereerd aan een aneurysm in de aorta (buik). Heb een broekprothese. Heel toevallig ontdekt en nooit last van gehad. Volgens artsen een genetische afwijking. Altijd normaal postuur en normaal actief leven gehad.

 

Mijn vraag : bij meerdere bloedonderzoeken is er uitgekomen dat ik een te laag cholesterolgehalte heb (algemeen onderzoeken huis - en bedrijfsarts), maar daar wordt nooit iets mee gedaan onder het mom van als het maar niet te hoog is, is het goed. Op internet lees je over verschillende onderzoeken waarbij een te laag cholesterol zelfs nog een groter risico vormt dan te hoog cholesterol.

- Weten jullie hier meer vanaf?

- Kan er een verband zijn tussen aneurisme en te lage cholesterol?

- Hoe kan ik mijn cholesterol omhoog krijgen?

 

Vriendelijke groeten,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Voor zover wij heden ten dage weten, zijn aan een laag totaal-cholesterolgehalte geen nadelen voor de gezondheid verbonden, integendeel. De meeste zoogdieren hebben een cholesterolgehalte dat een stuk lager is dan dat van de 21e eeuwse mens. Er is geen enkel oorzakelijk verband tussen uw aneurysma en een laag totaal-cholesterolgehalte. Wel is een laag 'goed' cholesterol (HDL) schadelijk voor de gezondheid van uw bloedvaten. Uw huisarts kan u vertellen hoe de verschillende soorten cholesterol in uw bloed verdeeld zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy