// Zorg algemeen

Tattoo met VSD

Beste

 

Ik zit al 2 jaar met de gedachte om een tattoo te laten zetten, maar ik heb al enkele dingen gehoord dat ivm hartziektes dit zeer gevaarlijk kan zijn. Op zich zou het maar een tattoo zijn van een kleine 10 cm, maar doordat ik vanaf de geboorte een VSD heb, wordt mij dit afgeraden. Momenteel is het VSD tussen de linker- en rechterhartkamer nog een kleine 2mm groot. Kan u mij hierover meer informatie verschaffen of het mogelijk is voor mij om een tattoo te zetten, aangezien ik dit zeer graag zou willen?

 

Alvast bedankt.

 

Met vriendelijke groeten.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R v avatar
    Hallo, ik hoop dat u dit nog leest. Ik heb zelf ook VSD maar ik weet niet hoe groot. Ik heb zelf ook een tattoo die bijna geheel de bovenkant van mijn voet bedekt. Ik heb er geen last van gehad en er zijn geen veranderingen geweest. Ik denk dus dat het best mogelijk is. Gr,

    0
  • H P avatar
    Je hebt een VSD en je wilt een tatouage. In theorie is er altijd een risico dat hierbij bacteriƫn via de huid in de bloedbaar terechtkomen en ontsteking in het hart kunnen veroorzaken (wat een ernstig ziektebeeld is). Volgens de Nederlandse en de Europese richtlijnen is dit risico bij een aangeboren VSD echter zo klein, dat bij het laten plaatsen van een tatouage geen specifieke maatregelen nodig zijn. Ik hoop dat ik je zo voldoende geholpen heb om je besluit te nemen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy