// Zorg algemeen

Tattoo laten zetten met bicuspide aortaklep

Beste Ls,

ik heb een bicuspide aortaklep. Mijn cardioloog geeft aan dat bij het laten zetten van een grote tattooage er een klein risico is op infecties. Helaas ben ik niet geheel bekend met de termiologie en begrijp ik niet zo goed hoe graag dit risico is. Ik ga er vanuit dat de tattoshop zich aan de hygiene houd. Heeft iemand ervaring of een mening hierover?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • P T avatar
  mensen, ik heb niks tegen tattoos, sterker nog vind ze vaak mooi, maatieder mens is anders, dus ik zou bij twijfel altijd advies vragen van een specialist. Beter voorkomen dan genezen.

  0
 • R V avatar
  Ik heb 3tattoo's laten zetten, 4e staat gepland.. Ik ondervind geen problemen. Wel raad ik je aan bloedverdunners gebruik aan te passen

  0
 • J C avatar
  Bij mij is op 2 november 2015 de mitralis klep vervangen door een kunstklep. Graag zou ik de tattoo sleeve op mijn onderarm laten afmaken maar dat wordt door de chirurg afgeraden ivm kans op bacteriƫle infecties, volgens de tattoo artiest kan het gewoon ... Ik gebruik Marcoumar en Emconcor.Help ;)

  0
 • P T avatar
  Uw cardioloog bedoelt dat u een licht verhoogde kans heeft op ontsteking van de bicuspide aortaklep als u een tattoo laat zetten. Eigenlijk is uw vraag moeilijk te beantwoorden, in ieder geval is het zo dat we bij mensen met een bicuspide aortaklep geen beschermende antibiotica hoeven te geven als zij een ingreep ondergaan en dus ook niet bij het plaatsen van een tattoo. Dat betekent dat we het risico niet als hoog inschatten. Dat sluit echter niet uit dat er toch een licht verhoogde kans op ontsteking van de klep kan zijn, zeker als de huid ten gevolge van de tattoeage mocht gaan ontsteken. Dus mijn antwoord is dat ik het niet zeker weet en dan is het volgende spreekwoord soms toepasbaar: 'beter voorkomen dan genezen'.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy