// Zorg algemeen

Tambocor / Citalopram

Geachte dokter ,

ik had u gisteren onderstaande vraag gesteld waarop u een reactie gaf. Dank hiervoor. Uit uw reactie maak ik niet op dat in mijn geval het gebruik van tambocor ook gerechtvaardigd is in combinatie met Citolapram. 

Alvast dank voor uw reactie

 

geachte dokter,

Op dit moment zit ik met een rotgevoel v.w.b. Medicatie en klachten. Vandaag weer bij de cardioloog geweest ivm veel extrasystolen. Gelukkig heb ik een geweldige cardioloog die goed notitie neemt. Ik heb volgens een ct sca een iets vergrote linker kamer en hiervoor krijg ik in december een echo. Omdat ik ook Citalopram gebruik was ik overgegaan van Sotalol naar Verapamil ivm de interactie. Omdat mijn hartsoverslagen niet goed onder controle komen moet ik nu naast de Citalopram en Verapamil tambocor 50mg gaan gebruiken. Vandaag was de qt tijd normaal en heb een afspraak voor volgende week om weer opnieuw de qt tijd te laten beoordelen. Ben bang voor een hartstilstand en hoop dat u een snelle reactie kunt geven over mijn risico's. 

Ps ben ook bekend met boezemfibrileren en gebruik Pradaxa.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik hoop dat u kunt begrijpen dat ik nooit specifiek voor een individu op maat gesneden advies kan en mag geven, omdat daarvoor veel meer informatie nodig is. Ik kan u dan ook niet zeggen of het gebruik van tambocor in uw geval gerechtvaardigd is.Wat ik u wel kan zeggen is dat het in het algemeen zo is, dat tambocor niet de QT-tijd verlengt, waardoor we geen interactie met citalopram verwachten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy