// Zorg algemeen

Tako Tsubo cardiomyopathie

Beste cardioloog, 

Ik heb al jaren last van chronische langdurige stress, wat ik voor een deel niet zelf in de hand heb... nu heb ik sinds 7 jaar last van veelvuldige hartoverslagen en vandaag vertelde een collega mij dat je van langdurige stress een hartaanval kan krijgen, genoemd "Tako Tsubo cardiomyopathie". Klopt het dat je van hevige langdurige stress iets ergs aan je hart kan krijgen? 
 

Alvast bedankt.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Langdurige psychische stress is ongezond, hoewel het verband met hartinfarcten onduidelijk blijft. De aandoening waarop u duidt, de zogenaamde takotsubo- ofwel stress-geinduceerde cardiomyopathie is een specifieke acute aandoening die kan optreden na hevige emotionele stress, maar ook wel zonder die aanleiding. De verschijnselen lijken op die van een hartinfarct (acute pijn op de borst met veranderingen op het ECG) en leiden tot een soort tijdelijke 'verlamming' van een deel van de hartspier. Meestal herstellen de patiƫnten in het ziekenhuis binnen enkele dagen - weken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy