// Zorg algemeen

Tachycardie, eventuele oorzaken?

Goedemiddag,

Vorige maand heb ik al een onderwerp geopend met betrekking tot mijn hoge hartslag en bloeddruk. In het ziekenhuis is destijds een sinustachycardie van 105/min geconstateerd, oorzaken waren niet echt direct bekend aangezien er geen grote afwijkingen waren van het ECG.

Destijds is al aangegeven dat ik best hypochondrisch ben en heel vaak het negatieve inzie van dergelijke klachten. Ik heb na de behandeling in het ziekenhuis metoprolol 50mg retard meegekregen en sindsdien gaat het eigenlijk redelijk goed. 

Afgelopen maandag reed ik voor mijn werk van Rotterdam naar Keulen en voelde ik mij redelijk goed, 's ochtends had ik al een controleafspraak gehad bij de huisarts en was alles in orde. Aangezien ik door de doktersafspraak iets later zou zijn, probeerde ik wat tijd in te halen over de grens - aangezien de maximumsnelheden in Duitsland. Nadat ik ongeveer voor 10 minuten aardig door kon rijden met een snelheid van 180 - 190 km/u, voelde ik bij deze snelheden een soort lichte brok in mijn keel. Ik besloot dus om de veilige keuze te maken en weer een 'normale' snelheid van 130 km/u aan te houden. Na een aantal minuten voelde ik mij niet zo lekker, ik pakte mijn saturatiemeter erbij en deze gaf een hartslag van 115/min aan, ik schrok hiervan en dan gaat uiteindelijk de hartslag omhoog en nog meer omhoog. Op een gegeven dacht ik een hartaanval zou krijgen en werd het steeds erger, ik heb vrij makkelijk de auto alsnog op de vluchtstrook kunnen krijgen en op lage snelheid de eerste afrit kunnen nemen en contact opgenomen met de hulpdiensten, welke mij naar het ziekenhuis in Moers (D) brachten.

Hier werd een sinustachycardie gezien van 115/min met een S-persistentie, na een nachtje blijven slapen was de volgende dag alles weer in orde en werkte de metoprolol ook weer, ik ben weggaan met een hartslag van 65/min. 

Nu heb ik besloten om voorlopig thuis te blijven en mij volledig te gaan focussen op mijn gezondheid, omdat ik nu wel eens wil weten wat er aan de hand is. Hebben jullie, als cardioloog, een idee waar dit mee te maken kan hebben?

- kan het door de hoge snelheid en dus stress en adrenaline komen?
- is het normaal dat op dat moment de metoprolol, die ik vrij laat had ingenomen, geen werking heeft?
- is het normaal dat tegenwoordig bij elke lichte beweging mijn hartslag met ongeveer 10 - 20 slagen verschilt? Bijvoorbeeld bij het omdraaien in bed of het verplaatsen van mijn been na een rustmoment.

Volgende week zal een cardiale echo en inspannings ECG gedaan worden, misschien komt daar nog meer uit, maar eigenlijk vinden ze nooit iets in het ECG. Het ECG is bijgevoegd als bijlage, de vakjes voor de tijdsindicatie zijn met het kopïeren en scannen wel minder geworden helaas.

Zijn er nog specifieke tips of onderzoeksadviezen die ik kan uitvoeren?

Heel erg bedankt. 

Vorig onderwerp: https://hart.volgers.org/forum/onderwerp/3781/

,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R B avatar
    Bedankt voor uw reactie. De overweging was inderdaad lastig om thuis te blijven, maar met een baan als machinist op de trein leek het ons geen verstandig idee om dit door te zetten. Een cardiale echo en inspannings ECG én opbouw van conditie via de fysiotherapeut leek ons ook een goed plan.Het rare vond ik alleen dat dergelijke tachycardie zomaar kwam opzetten en nu zonder medicatie de hartslag en bloeddruk hoog blijft, met het gevolg dat ik zonder medicatie heel draaierig ben en mijzelf onprettig vol. Ik word heel onzeker van deze situatie, aangezien ik bang ben dat het niet weg gaat. Kan dit in een keer over gaan net als dat het gekomen is?De komende tijd staat dus voornamelijk in het teken van mijzelf terugvinden en onder leiding van mijn huisarts eventuele lichamelijke problemen vinden en mogelijkerwijs oplossen. Helaas is het lichaam soms zo gecompliceerd dat het zelfs voor professionals niet altijd gelijk duidelijk is wat er is. Ik hoop alleen wel hartproblemen uit te sluiten op deze leeftijd. ,

    0
  • F S avatar
    het klinkt alsof de spanning weer flink met je op de loop gaat. Je hebt haast, rijdt erg hard en natuurlijk maakt je lichaam dan adrenaline aan wat de hartslag opjaagt. Een hartslag van 115 som is dan helemaal niet zo hoog. Ik zou rustig het inspannings ECG afwachten en proberen om niet teveel gefixeerd te zijn oo wat je allemaal voelt. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het niet zo’n goed plan vind dat je thuis gaat blijven en je gaat focussen op je gezondheid. Ik ben bang dat dit gaat betekenen dat je je gaat focussen op alles wat je voelt en dat werkt je klachten mogelijk alleen maar in de hand.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy