// Zorg algemeen

Tachycardie en sporten

Goedenavond,

Ik heb al twee keer eerder een vraag geplaatst en ben daar erg mee geholpen (https://hart.volgers.org/forum/onderwerp/3781/ en https://hart.volgers.org/forum/onderwerp/3814/). Ik heb gewerkt aan het herstel en in principe is in overleg met de huisarts de metoprolol verlaagd van 50mg naar 25mg en is mijn hartslag in rust nu tussen de 60 en 75 meestal, niks mis mee dus.

Nu ben ik drie weken geleden begonnen met sporten samen met de fysiotherapeut en ging dit redelijk goed, mijn hartslag daalde in een mooi tempo na de inspanningen en ik had nergens last van. Waar het samen met de fysiotherapaut eenmaal per week was, zou ik het vanaf vorige week drie keer per week doen (3 x 3 minuten op crosstrainer, fiets en roeien, met een redelijke inspanning). Sinds dat ik dit vaker doe, merk ik dat mijn hartslag veel vaker hoger ligt en sneller omhoog schiet. En eigenlijk vind ik dit weer een beetje beangstigend, ik durfde niet te sporten door de sinustachycardie en heb de angstoverwonnen en nu gebeurd precies waar ik bang voor was.

Kan het zijn dat het sporten hiervoor zorgt en adviseren jullie mij om eventueel alsnog een afspraak te maken bij de cardioloog? Ik ben tot nu toe alleen maar bij de huisarts geweest welke de ECG's, holteronderzoek, echo en inspannings ECG heeft gecoördineerd. Bijna elke inspannings of beweging laat mijn hartslag omhoog schieten op zulke dagen.

Ik ben er eigenlijk wel klaar mee en doe er alles aan om het te laten stoppen, maar het voelt voor mij alsof het alleen maar erger wordt. Ik heb ook heel vaak last van mijn linkerarm en een druk op mijn borst, maar in een bepaalde houding gaat die druk weg en wordt de pijn in mijn linkarm minder - wat mij dus ook wel bevestigd dat het niet met het hart te maken zou moeten hebben....

Wat zijn jullie adviezen? Ik begin een beetje ten einde raad te raken, ik vind mijzelf veel te jong (26) voor dergelijke problemen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Mijn enige advies is om lekker te gaan sporten en geen hartslag meer te meten, ook niet (of juist niet) bij de fysiotherapeut. Leg die hartslagmeter in de kast, en haal hem er niet meer uit! Nergens voor nodig!En als de onderzoeken die je beschrijft goed waren, hoef je je nergens zorgen over te maken. Een verwijzing naar een cardioloog kan daar niets aan toevoegen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy