// Zorg algemeen

t zelfde benauwde gevoel maar nu zonder tachycardie?

Ik heb misschien een rare vraag en misschien is er ook geen eenduidig antwoord op te geven.. maar ga toch een poging wagen. Als ik aanvallen heb van tachycardie krijg ik altijd een heel benauwd gevoel, met een raar gevoel op de borst en in de keelstreek. Ik slik sinds kort bisoprolol waardoor de tachycardie aanvallen worden onderdrukt.. Maar ervaar nog wel episodes van dat benauwdheidsgevoel.. echt precies hetzelfde gevoel dat ik ook krijg bij een tachycardie aanval.. Ik voel dan ook wel dat mijn hartje raar doet.. maar kan er niet mijn vinger opleggen wat mijn hartje dan doet (ik miste vandaag bij zo'n episode wel hartslagen.. maar op andere momenten ook weer niet).. Ik denk niet dat dit van de medicatie komt aangezien ik het gevoel herken. Zou het kunnen zijn dat de medicatie bepaalde dingen wel onderdrukt maar dat er toch nog iets anders gaande is wat ze misschien over het hoofd gezien hebben?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R H avatar
    Dank je voor je reactie. Ik weet dat het lastig is om op basis van de weinige info een reactie te geven. Maar je reactie is wel iets waar ik wat mee kan .. dank je hiervoor. Had idd al zon idee dan het twee kanten uit zou kunnen gaan. Gezien jouw reactie lijkt het me wel een aandachtspuntje voor mijn volgende afspraak bij de cardioloog om aan te ken. Enerzijds een beetje de vraag in de trant van wat was er eerder de kip of het ei.

    0
  • L D avatar
    inderdaad een lastige vraag om specifiek te beantwoorden, vooral omdat ik natuurlijk veel informatie mis.In het algemeen is het zo dat medicijnen tachycardieen en overslagen maar met zeer beperkt succes onderdrukken. Ik vermoed dus dat ze er nog wel zijn, maar dat door de medicijnen wellicht het gevoel van de overslag en hartbonzingen anders is geworden, en het gevoel van de benauwdheid er nog is. Ook kan het nog andersom werken: u wordt eerst benauwd wat dan wordt gevolgd door een tachycardie. De medicijnen zullen dus de secundaire reactie van de te snelle hartslag kunnen onderdrukken, maar doen dan niets aan het ontstaan van de benauwdheid. Vraag is wat de benauwdheid veroorzaakt, en dat kan natuurlijk zeer variƫren: van hyperventileren tot asthma.Iets anders kan ik er nu niet van maken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy