// Zorg algemeen

Systolisch hartfalen: oorzaak....

Recentelijk is mij bij systolisch hartfalen gediagnostiseerd met een ejectiefractie van 15. En dat al op mijn 46e..:-(

Ik heb nu een aantal keren de presentatie van dr Post op youtube bekeken en moet zeggen dit is echt een verhelderend verhaal. Dank!

Dr Post benoemt een aantal mogelijke oorzaken, te weten erfelijkheid, hartinfarct of een hartspierziekte.

Het enige wat ik van mijzelf weet is dat ik een hoge bloeddruk heb en dat is vernoedelijk wel erfelijk want mijn moeder had dit ook.

Hoge bloeddruk wordt echter genoemd als oorzaak van diastolisch hartfalen in de presentatie.

Wat ik mij nu afvraag: is de oorzaak uiteindelijk door onderzoek te bepalen? Op de poli van de cardioverpleegkunde werd mij verteld dat het vermoeden systolisch hartfalen was aangezien mijn linker kamer vergroot is.

Want ik begreep ook dat als het een hartspierziekte zou zijn geweest (virus) de kans op genezing aanwezig zou kunnen zijn.

Kan iemand de vraag beantwoorden of de oorzaak van het hartfalen uiteindelijk definitief vast te stellen is?

Gr


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • W v avatar
    bedankt voor je reactie en excuses voor mijn late reactie!het antwoord heeft mijn behandelend arts vooralsnog niet kunnen geven.hopelijk biedt de MRI in de toekomst het antwoord. en anders zal het altijd een groot raadsel blijven.hoop dat MRI litteken laat zien, dan is de kans op een evt verbetering heb ik begrepen het grootst.jullie doen supergoed werk met dit forum. dank.

    0
  • L avatar
    ,Systolisch hartfalen (verminderde knijpkracht van het hart) kan heleboel oorzaken hebben. Vaak is dit het gevolg van het doorgemaakt hebben van een- of meerdere hartinfarcten. Op jouw leeftijd zijn andere oorzaken, o.a. een doorgemaakte virusinfectie van het hart mogelijk meer waarschijnlijk, maar ook een langdurig te hoge bloeddruk, een familiaire oorzaak, etc. Jouw cardioloog kan met aanvullend onderzoek zoals echo en MRI mogelijk de oorzaak wat waarschijnlijker maken. In veel gevallen is het echter onmogelijk een oorzaak te vinden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy