// Zorg algemeen

SVT of Boezemfibrilleren?

Goedemorgen,

Nadat ik een paar weken terug op de SEH terecht was gekomen zit ik met een vraag. De SEH arts zei dat ik boezemfibrilleren had. Carioversie gehad en het was weer goed.  Ik ergens blij want ze hadden tot dan toe geen afwijkingen bij me kunnen vinden terwijl ik wel veel last had van een ritmestoornis. Ze hadden het nooit kunnen "vangen" tijdens onderzoek. Aan een kant van mijn familie hebben ze allemaal boezemfibrilleren.

Omdat ik van propranolol naar sotalol over moest ben ik toch een week later nog even naar de huisarts gegaan omdat ik moest wennen aan de nieuwe medicijnen. Ik dacht gewoon even overleggen. Vervolgens had de huisarts het niet meer over boezemfibrilleren maar over SVT. Dat was namelijk genoteerd in het verslag van de SEH. 

20 sept moet ik pas naar de cardioloog maar ik zit nu een beetje te piekeren over wat het verschil is tussen de twee.

Bedankt voor uw reactie alvast.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • W P avatar
    heer ,Zo dat is een antwoord waar ik wat mee kan. Ik weet wel dat de arts op de SEH het had over dat mijn hart niet in een sinusritme klopte. Maar ik weet weer wat meer iig.Hartelijk dank voor uw antwoord. Mvgr

    0
  • A M avatar
    SVT betekent: supra ventriculaire tachycardie. Supra ventriculair betekent: boven de kamers. Boven de kamers zitten de boezems. SVT is dus een afkorting die aanduidt dat er een tachycardie is vanuit de boezems. Tachycardie betekent: versnelde hartslag. Hoewel dit een afkorting is die meestal gebruikt wordt voor ritmestoornissen waarbij het hart versneld en regelmatig klopt, is boezemfibrilleren strict genomen ook een SVT. Dan is het boezemritme echter onregelmatig. Kort en goed is 'SVT' dus een verzamelnaam en is boezemfibrilleren een lid van die verzameling

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy