// Zorg algemeen

Supraventriculaire extra systolen

Goedenmiddag,Ik ben een aantal maanden terug gediagnosticeerd met supra ventriculaire extra systolen. Dit zijn als ik het goed heb premature atriale contracties. Verschillende ecg's gehad, inspanningstest, echo en een holter van een week lang. Mijn vraag is wat ik dus ben vergeten te vragen aan de cardioloog: is het normaal om ook van deze sves te hebben tijdens inspanning? Ik had er voor mijn gevoel 1tje toen ik van de week op de fiets zat. Op internet stonden alweer dingen dat het tijdens inspanning gevaarlijk was. Maar ik dacht altijd dat extrasystolen ongevaarlijk waren?Alvast hartelijk dank,Gr.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    Supra ventriculaire extra systilen zijn een normaal verschijnsel en zijn ongevaarlijk. Ze komen voor in rust en bij inspanning. De meeste “overslagen” voelt in rust. Als alleen bij inspanning veel overslagen ontstaan dan kan hier een probleem zoals zuurstofgebrek aan ten grondslag liggen. Dat is ook de reden dat je cardioloog een inspanningstest heeft gedaan bij je.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy