// Zorg algemeen

Stoppen met pantoprazol en Clopidogrel

Anderhalf jaar geleden ben ik gedotterd (2 keer) en ben sinds 22 juni gestopt met het innemen van de maagbeschermer Pantoprazol  en de extra bloedverdunner Clopidogrel. His het mogelijk dat ik hierdoor vage klachten van kan krijgen?

Graag zie ik uw reactie tegemoet. 

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • J O avatar
  Maagzuurremmers zorgen voor verliezen aan tal van vitaminen, mineralen en bij langer gebruik ook aan aminozuren en vetzuren. Wat aanvulling van stofjes kan schelen in je gezondheid. Medicatie natuurlijk altijd in overleg met je arts. @4xstent medicijnen zorgen voor verliezen aan voedingsstoffen. Maagzuurremmers, naast diverse vitaminen en mineralen, ook aan Q10; een vitamineachtig stofje, dat belangrijk is voor je energie en spieren en je hart.

  0
 • T v avatar
  19-12-2016 eerste keer gedotterd, 11-05-2018 hopelijk voor het laatst, slik pantoprazol, clopidogrel en acetylsalicylzuur, kreeg klachten waar ik nog mee kon leven, maar nu niet meer, na bloed onderzoek blijkt dat ik spier afbraak heb, ook lichte staar, stop het liefst met alle medicatie, krijg gesprek met cardioloog, wat zijn de opties. Man van 65 met 4 stents op moeilijke plaatsen 4xstent ( )

  0
 • H P avatar
  U schrijft niet wat uw klachten zijn. Clopidogrel wordt inderdaad meestal voor de periode van één jaar na een doterprocedure voorgeschreven. Als u vage klachten krijgt na het staken van clopidogrel en pantoprazol (een tablet die de maagzuurproductie remt) denk ik in eerste instantie aan een effect a.g.v. het stoppen van de pantoprazol. Als u de klachten in de bovenbuik / lage borststreek voelt, u ze vooral in rust heeft en/of vaker 's nachts of in liggende houding, heeft u misschien last van de nu weer toegenomen maagzuurproductie. Raadpleeg uw huisarts. Die kan u helpen de meest waarschijnlijke oorzaak te vinden door goed naar uw verhaal te luisteren en/of u te onderzoeken.

  0

Je moet Inloggen om te reageren