// Zorg algemeen

Stoppen met Flecaïnide acetaat retard

Heb ruim een week geleden spontaan boezemfibrilleren gekregen en een avond aan de hartbewaking gelegen. Uiteindelijk werd een medicijn in het infuus gedaan en was het vrijwel meteen over.

Heb nu dagelijks 100 mg Flecaïnide acetaat  en wil weten of ik daarmee kan stoppen of dat het nodig is i.v.m. verder onderzoek. Voelde me voorheen prima en voel me nu ook prima. Gebruik verder geen medicijnen. Had voorheen een bloeddruk van 125/80 en nu 117/73. 

Reden waarom ik wil stoppen is om niet medicijn afhankelijk te worden terwijl het misschien niet eens nodig is. Ik krijg het immers zonder dat de oorzaak bekend is. Moet over een week of drie op bezoek bij een cardioloog.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • F S avatar
    De flecainide is niet nodig voor onderzoek maar is waarschijnlijk als een soort onderhoudsdosis ter voorkoming van nieuwe episodes van atriumfibrillatie gegeven. Dit is niet afhankelijk van de oorzaak van het atriumfibrilleren. In de regel kun je stellen dat als je eenmaal een spontane episode hebt gehad de kans erg groot is dat de ritmestoornis nogmaals zal optreden en dat in de tijd de frequentie ook zal toenemen. Ik wil je adviseren om met de cardioloog te overleggen wat wijsheid is. Bespreek hier dan ook de mogelijkheid van een ablatie, zeker omdat je aangeeft dat je niet afhankelijk wil zijn van medicatie

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy