// Zorg algemeen

Stop Nobiten na PVI

Hallo, ik zou graag horen van lotgenoten, hoe zij het ervaren, als ze stoppen met de bètablokker, na een PVI ( cryo-ablatie). Toen ik in juni 2016 een cryo-ablatie liet doen, vertelde de cardioloog me, dat ik na ruime tijd, mocht stoppen met de betablokker..het was eerst enkele weken een ganse Nobiten 5mg, dan ging het over naar een halve nobiten, en dan sinds novemlber ben ik aan een kwartje bezig.

toen mijn vader plots overleed, zei de cardioloog me, nog even verder te doen, omdat een verlies steeds last kan bezorgen, dus, nu neem ik nog steeds een kwartje in, en zou graag stoppen.

waarom ? omdat ik praktisch geen medicatie verdraag, en omdat elke betablokker me veel andere spijsverteringslast geeft..in het algemeen genomen, kan ik niet goed tegen pillerij, daaromwas zijn doel, dat ik kon stoppen na enkele maanden controle.

Ik durf niet te stoppen, alhoewel ik het er goed vanaf breng, ik ben bang dat door stress de VKF gaat terugkomen en dat terug een ablatiem oet çondergaan, en dat kan ik geen tweede keer aan. buiten een hartziekte heb ik ook nog last van CVS/fybromialgie, en de vermoeidheid is gebleven...

zo, zou ik nu graag horen hoe anderen het doen, als ze stoppen met de mediactie ...kan ik zonder al te veel problemen stoppen, of wat wordt aangewezen na een PVI.....? er zijn altijd patiënten die geen enkel probleem meer hebben, in het bgin had ik veel last van hartritmestoornissen, zeker één week, dan ebde het stilaan weg. Nu kan ik het nog even voelen, na een extreme vermoeidheid of stressperiode ( en na zo'n overlijden komt veel bijkijken wat stress in de hand werkt, en dat voelt ge dan ook aan je hart, het is alsof een vlinder langsfladdert, het komt, maar gaat ook weer weg...)

dankje voor jullie antwoorden en raad hieromtrent. Groetjes,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Het voordeel van pillen in uw geval, is dat het ergste wat er kan gebeuren is dat u weer meer last krijgt van atriumfibrilleren. Mocht dat zo zijn, dan weet u in ieder geval zeker dat u ze nodig hebt. Het alternatief is dan te kiezen voor een 2e ablatie, of voor alternatieve medicatie.Belangrijk is te weten dat het onderbreken of stoppen ongevaarlijk is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren