// Zorg algemeen

stolsel in het hart

Hallo allemaal 

Vandaag is 2 jaar geleden dat ik hartinfarct heb overleefd.Gelukkig maar.Toevallig heb ik vandaag echo ondrzoek gehad.Hier uit is het uitgekomen dat ik op het puntje van mijn hart (waar het ook beschadig is) een stolsel heb.Ben gelijk overgestapt van acetyl cardio 100 naar acenocoumorol.Goed dat ze dat gezien, hebben maar voel me weer angstig.Volgens het cardioloog hoef ik mee geen zorgen over  maken.Toch doe ik het..Kan zo een stolsel zomaar loschieten en weer een infarct veroorzaken ..of een andere dergelijke ellende ?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M M avatar
    Ik was benieuwd hoe het er nu voor staat met je.Twee weken gelen is hetzelfde bij mij geconstateerd ook in het puntje na een hartinfarct twee jaar geleden?

    0
  • P T avatar
    Er kan zich na een hartinfarct inderdaad een stolsel vormen op de plek waar het hart beschadigd is geraakt. Vaak komt dit omdat dat gedeelte van het hart minder beweegt, het bloed daardoor minder snel stroomt op die plek en zodoende kan het wat makkelijker stollen. Het is zeker goed dat dit door je behandelend cardioloog ontdekt is en de juiste behandeling is al ingezet. Geruststelling is inderdaad op zijn plaats: de kans dat dit stolsel tot problemen leidt is uiterst klein en die kans is nog veel kleiner omdat je met de acenocoumarol goed beschermt bent. Ik hoop dat dit je een beetje zekerder maakt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy