// Zorg algemeen

steunende ademhaling en pijn op de borst

Mijn zoontje van 8 heeft al meer dan 2,5 jaar lang pijn op zijn borst, iets onder het borstbeen. Ook heeft hij dagelijks, met name ‘s nachts en bij het ontwaken of in ontspannen toestand, een steunende ademhaling. Hij is ook vaak erg moe.Er is in het verleden een hartfilmpje gemaakt, omdat de huisarts vond dat hij zo’n trage hartslag leek te hebben. Daar kwam een kleine onregelmatigheid uit naar voren en het filmpje werd doorgestuurd naar het ziekenhuis ter beoordeling. Het bleek ‘binnen het normale’ te vallen. Sindsdien is er niet meer naar zijn hart gekeken. De klachten bestaan nog steeds.Ook is zijn maag nooit bekeken. Onderzoeken hebben zich met name gericht op het meten van lengte, bloeddruk, er is bloed afgenomen, een echo gemaakt en zijn poep is onderzocht.Alle specialisten maakten telkens gebruik van eerdere uitslagen van onderzoeken en voerden niet hun eigen onderzoek uit.De medici kunnen niets vinden. Hij is inmiddels doorverwezen naar de GGZ. Met andere woorden: het zit waarschijnlijk tussen zijn oren, denken zij. Maar wij als ouders geloven daar niet zo in en blijven twijfels houden, omdat niet alle medische mogelijkheden goed zijn bekeken naar onze mening.Onze vraag: zouden zijn klachten te maken kunnen hebben met zijn hart?Bij voorbaat bedankt voor uw tijd en de complimenten voor uw site! Ik vind dit een heel goed initiatief.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J W avatar
    mevrouw/mijnheerIk begrijp uit uw vraag dat u vooral zou willen weten of de klachten van uw zoontje afkomstig zouden kunnen zijn van het hart. Daar lijkt het niet direct op hoewel ik begrijp dat je bij pijn op de borst natuurlijk aan hartklachten denkt. Bij jonge kinderen hoef je daar echter niet zo bang voor te zijn in geval van pijn laag onder het borstbeen. Er is al veel onderzoek gedaan en het is de regel om niet alles opnieuw te doen wer er resultaten van collega's bekend zijn. Vooral kinderen willen we niet belasten met extra onderzoek. Ik zou u het volgende advies willen geven: probeer een dagboek bij te houden van de klachten; Wr treden ze op? Hoe erg zijn de klachten? Bemerkt u een relatie met school/vakantie/sporten of andere momenten? U zou ook eens met de huisarts kunnen praten en bespreken welk onderzoek naar uw mening nog niet gedaan is. Veel succes widdershoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy