// Zorg algemeen

Stenttrombose

Is het mogelijk dat door (zware) fysieke inspanning een scheurtje in een stent kan ontstaan waardoor stolling ontstaat in die stent.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • P A avatar
    ,Ik denk dat mijn 1-e infarct ontstaan is door fysieke inspanning, zie bijlage.Ned Tijdschr Geneeskd. 2002;146:1483-7 (53 jaar, zittend beroep, weinig training en dan in de kou als een dwaas 160 km wielrennen tijdens Ronde van NH)Dit scheurtje is ontstaan in de plaque die zich had gevormd in 1 van mijn kransslagaders.Ik had het overigens nooit benauwd gehad voor die tijd maar wel af en toe wat minder vermogen tijdens het fietsen.Overige kransslagaders zijn schoon.Mijn cardioloog verwerpt deze theorie, het artikel echter niet. Voor mij is dit de verklaring van mijn 1-e infarct. Door jou uitleg geloof ik nu meer in deze theorie.gr.

    0
  • P T avatar
    Nee, fysieke inspanning kan geen scheurtje veroorzaken in een stent. Het grootste deel van de stents is gemaakt van staal of een metaallegering en stents kunnen daardoor prima hoge bloedstroomsnelheden, zoals bij forse inspanning, aan. Zware fysieke inspanning kan in uitzonderlijke gevallen wel leiden tot een scheurtje in de bloedvatwand. Dat laatste is echter uiterst zeldzaam.

    0

Je moet Inloggen om te reageren