// Zorg algemeen

Stents en daarna een ablasi

Hoi Ik heb het dus niet over mijzelf maar over mijn man. Is 64 jaar en sinds bijna 2 jaar klachten van ritmestoornissen. Hiervoor een aantal keren op de eerste harthulp gelegen, met of zonder ambulance gebracht. 2x een cardioversie gehad, eenmaal met redelijk  resultaat, en eenmaal niets. Uiteindelijk werd voorgesteld omdat de sotalol niets deed om toch een ablasi te doen. Na een afspraak in Maastricht werd onsd goed uitgelegd wat een ablasi inhield wilde mijn man er toch nog eens over denken,. Nadat hij in het weekend erna toch weer flinke ritmestoornis kreeg en hij er slecht aan toe was werd hij met de ambulance naar Heerlen gebracht. Daar bleek dat hij af en toe een stop van 6 seconden had. Hierna zou hij een pacemaker krijgen in Sittard. Werd daarom ook met de ambulance naar Sittard gebracht. Uiteindleijk werd besloten niet te operen, maar eerst voor de ablasi te gaan. Dus weer naar huis. Hij slik al ruim 1.5 jaar oa xarelto. En bloeddruk verlagers. Hij moest voor de ablasi nog een CT. Hierop was te zien dat hij dus vernauwingen had bij de kransslagaders. Hiervoor zijn 2 weken geleden 2  stents geplaatst. Nou krijgt hij ongeveer eind van september de ablasi.. Heeft momenteel 3 bloedverdunners, waaronder xarelto ascal cardio 80 plavix,losartan 50. Nou is het zo dat wij dus vanaf 1 november een vakantie gepland hadden naar Madagascar. We gaan in een auto met chauffeur bijna 4 weken op pad. De cardioloog vroeg zich af of het een goed idee was. We hebben nog geen kans gehad om dit met de cardioloog van Maastricht die ook de ablasi uitvoert te bespreken. Ik hoop wisselende verhalen hierover. Hij heeft een maand om te herstellen. Zou in die maand geen verhoogde ritmestoornissen zijn, wilde wij eigenlijk wel gaan. Ik zelf ben verpleegkundige en neem geen risico. We kunnen vooraf ook nog duidelijk een lijstje maken waar prive ziekenhuizen zijn. We slapen in hotels. En onze chauffeur spreek goed Engels. We zijn niet onwetend over reizen buiten Euro. Dit doen we al ruim 17 jaar.

Graag willen we horen wat jullie ervan vinden.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Tja, uw verhaal is helder en bevat een aantal indirecte vragen, die wel heel specifiek over uw man gaan.Ik kan u, zo op afstand, echt geen advies geven of in jullie geval een reis naar madagescar verstandig is. U kunt maar 1 ding doen en dat is contact opnemen met de behandelend cardioloog.Overigens komt het verhaal van uw man wel vaker voor. Vaatverauwingen komen vaak voor. Soms duurt het inderdaad een aantal secondes voordat het normale hartritme weer start, als het boezemfibrilleren stopt. Als het boezemfibrilleren goed behandeld wordt, dan treden die pauzes ook niet meer op, en is een pacemaker dus niet nodig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy