// Zorg algemeen

stent plaatsen

Hallo,

Ik heb ondertussen 7 stents en bij de laatste hartcatherisatie van juni 2017 zijn er 3 kransslagaders die onder druktest de waarden hadden van 0,88 - 0,87 en  0,90. Er is toen niets gebeurt. Nu krijg ik volgende week weer een hartcatherisatie ivm problemen. Mijn vraag is bij welke drukwaarde er een stent geplaatst wordt?

,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B M avatar
    Hallo,Hartelijk dank voor uw antwoord.Nog een vraagje: hebben vaatverwijdende geneesmiddelen invloed op de druktest (FFR) ,

    0
  • P T avatar
    De druktest die u bedoeld is waarschijnlijk FFR.FFR geeft aan hoe veel de bloedstroom in de kransslagader wordt tegengehouden door een vernauwingen (of meerdere vernauwingen).Een waarde van 0.80 of lager is het afkappunt. Dat betekent dat er nog 80% of minder van de optimale waarde aan bloed door de kransslagader gaat bij inspanning.Hoewel 0.80 he afkappunt is, wordt er zelfs dan niet altijd een stent geplaatst, maar dat kan te maken hebben met de plek van de vernauwing of dat het bleodvat bv niet goed genoeg meer is voor een stent.Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy