// Zorg algemeen

Stent pijn

Goede dag,

Ik heb vorig jaar na een actuut hartinfarct in een week tijd 3 stents gekregen. Sinds die tijd ervaar ik geregeld pijnlijke druk op de borst met uitstraling naar de linker schouder en soms ook naar de arm.

Ik heb meerdere onderzoeken gehad en weet dat er een gedeelte van de uitlopers van de kransaders een verminderde door stroming heeft.

Maar de pijn klachten zijn dusdanig dat het mijn funtioneren in het dagelijkse leven behoorlijk in de weg staat. Mijn huisarts adviseerde me tegen de pijn om 4 x daag 1000 mg paracetamol te gaan slikken, terwijl ik ook al 3 x daags 37,5 mg Tramadol met 325 mg paracetamol slik.

Mijn vraag is eigenlijk, hoelang kan je stent pijn blijven hebben en is de grote hoeveelheid paracetamol niet erg schadelijk voor de lever bij langdurig gebruik?

Als vast bedankt voor t lezen en evt beantwoorden.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • S W avatar
  Hallo,Is er een oplossing gevonden voor de klachten na plaatsen van de stent?

  0
 • M T avatar
  Hallo,Inmiddels weer een catheterisatie achter de rug en uitslag was goed. Dat wil zeggen cardiologisch gezien zat het goed dus geen vernauwingen en alles brandschoon maar steken heb ik nog steeds voornamelijk als ik me druk maak. Heb een stressvolle baan en dat helpt niet echt.Zodra ik in de stress vlieg krijg ik steken op mijn linkerborst. Nu heb ik gesprekken bij een psycholoog om met stress om te gaan maar die steken brengen me nog wel eens in twijfel want ik voel het gewoon waar de stent zit. De cardioloog vond het sterk dat ik de plek kon aanwijzen waar de stent zat maar het klopte spot on! Dus wie zegt nu dat je een stent niet kunt voelen zitten?

  0
 • M T avatar
  Hallo, Ik dergelijke klachten heb vorig jaar een stent gekregen maar altijd steken en brandend gevoel in mijn borst van overgehouden, Deze trekken door tot onder mijn linker arm en bij stress wordt het alleen maar erger.Laatste hartfilmpje was niet zo goed er zaten enkele piekjes omlaag in, maar mijn huisarts gaaf aan dat dit door de stress kwam wat ik ook heb op het moment. Nu stelde de vervangende cardioloog een hartkatheterisatie voor om te kijken of er weer ergens een vernauwing zit maar ik vroeg om een alternatief en dat waren procoralan pillen maar hier ben ik mee gestopt want werd er kortademig van en voelde me erg ziek hierdoor. De betablokkers die ik slikte heb ik dan weer opgepakt en voel me nu weer beter. 23 m moet ik terug komen bij mijn eigen cardioloog maar wat kan ik hem nu het vragen want ik loop al een jaar met deze klachten rond en heb al een hiervoor in mei een hartkatherisatie gehad en in juni een nucleaire scan en alles was goed en brandschoon. Wil nu toch wel eens een duidelijk antwoord en evt oplossing want dit allemaal brengt me behoorlijk weer in twijfel.

  0
 • P T avatar
  Een stent zelf kan in principe geen pijnklachten geven. Als ik u goed begrijp is de bloeddoorstroming van de kleinere bloedvaten niet optimaal. Dat kan een goede verklaring zijn voor de pijn op de borst. Als dat laatste inderdaad het geval is, kan er ook voor andere medicijnen dan pijnstillers gekozen worden, zoals vaatverwijders.Langdurig gebruik van paracetamol is niet zozeer schadelijk voor de lever (te hoge doseringen op 1 dag wel). Wel is langdurig gebruik van pijnstillers in het algemeen niet aan te raden.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy