// Zorg algemeen

stekende pijn aan beide zijden borst na bypass

Ik heb 5 weken geleden 4 bypasses gekregen waarvoor alleen borst aders zijn gebruikt. Herstel gaat goed, nog wat wondpijn maar verder wel aardig. Nu heb ik sinds een week of 2 aan beide zijde van mijn borst, dus rechts en links naast de operatie wond net boven het begin van mijn borsten een stekende pijn. Soms zo heftig dat ik er behoorlijk hard met mijn hand op moet drukken om de pijn af te laten nemen. Als ik los laat doet het weer het zo'n pijn. Kan het zo zijn dat dit de plaatsen zijn waar de aders zijn weggenomen en deze wonden of eventuele hechtingen zo zeer doen?Heb al een stevige bh geprobeerd maar helaas.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    Een bekende techniek om omleidingen (bypasses) te maken is het gebruik van borstslagaders. Deze borstslagaders lopen aan de binnenzijde van de borstkas, een linker en een rechter borstslagader. Om deze te kunnen gebruiken moet de chirurg ze losmaken van de borstwand, meestal wordt hiervoor een electrisch mes gebruikt, hierdoor worden kleine bloedvaatjes dichtgeschroeid zodat ze niet kunnen bloeden. Tijdens het wegnemen van de borstslagaders 'beschadigt' de chirurg altijd het omliggende weefsel (dat kan niet anders) en maak je een wond aan de binnenzijde van de borstkas. De pijn die je voelt heeft hiermee te maken, dit zit in het verloop van beide borstslagaders. Bij de meeste mensen gaat de pijn na 2 tot 3 maanden vanzelf over, een enkeling houdt hier langer last van.Ik hoop dat het snel overgaat en veel succes van

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy