// Zorg algemeen

Steeds terugkerende vernauwingen in kransslagader

In 2001 kreeg ik een hartinfarct waar ik weinig schade van heb overgehouden. Bij de aansluitende dotterbehandeling kon geen stent geplaatst worden omdat de vernauwing bij een vertakking zat. Wel werd de vernauwing verholpen. In 2008 kreeg ik weer pijnklachten op de borst waarna de cardioloog voor de zekerheid weer ging katheriseren en het plaatsen van enkele stents noodzakelijk was. In 2014 had ik zeer regelmatig een benauwd gevoel alsof mijn adem stokte in mijn keel en in mijn borst een soort klop voelbaar was. Ook pijn op de borst welke doorstraalde naar mijn linkerarm. In augustus 2014 werden na katheterisatie weer enkel stens geplaatst. Het benauwde gevoel verdween en ik was de oude. In december 2014 kreeg ik dat gevoel weer terug en werd in februari 2015 weer gedotterd en een 3 tal stens geplaatst. Juli 2015 was het weer prijs en in augustus 2015 werd er 1 grote stent geplaatst. Dat vervelende gevoel van benauwdheid verdween steeds direct na het dotteren maar komt steeds weer terug. Afgelopen donderdag ben ik weer gedotterd en is er weer een stent geplaatst. In totaal bij ik inmiddels 10 stents "rijker". Vandaag, zaterdag heb ik weer dat benauwde gevoel maar geen pijn op m'n borst. Een gevoel alsof je bij het inademen niet vergenoeg door kan ademen en weer die 'klop' in mijn borst. Op dit forum, waar ik vandaag voor het eerst was, las over coronaire spasme. Ik herken wel enkele symptomen behalve de ernstige pijn op de borst. Wanneer ik de cardioloog vertel over mijn gevoel dan wimpelt hij dit weg als stress na een dotterbehandeling. Ik vind het heel moeilijk om dat gevoel te omschrijven, kennelijk lukt me dit niet voldoende. Wanneer ik mijn nitrospray gebruik dan reageer ik daar wel positief op hoewel ik wel enkele keren moet sprayen. Wie herkent mijn 'gevoelens'? U begrijpt dat 4 keer dotteren in de ruim 1,5 jaar mij niet 'in de kleren' is gaan zitten.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Hallo,Bedankt voor uw verhaal. Het is niet niks om op zo'n termijn 4x gedotterd te worden. Heel begrijpelijk dat dit iets met u doet. En dat het hierdoor onduidelijk is of er weer serieuze nieuwe klachten zijn of dat u zich zorgen maakt en daardoor klachten krijgt. Blijf uw klachten wel serieus nemen en kom liever 1x te vaak naar het ziekenhuis dan 1x te weinig. Er zijn meerdere mensen die deze klachten en gevoelens ook delen. Hopelijk krijgt u reacties. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy