// Zorg algemeen

steeds meer uitgeput na bypass

Goedendag

2001 hartinfarct die toen niet herkend is. 4 okt 2006 hartinfarct dotteren, 2 stens.  6 okt 2015 bypass operatie 6 omlijdingen. Aanvankelijk alles oke, voelde niet echt heel veel beter, maar revalidatie ging goed. Zelf trainen werd steeds zwaarder, sleep me voort daarin. holter en bloeddruk onderzoek 24 uurs ondanks dat ik steeds hoor bij artsen dat hartslag en bloeddruk veel te hoog zijn, verwoorde de cardioloog dat alles goed was. Stukje inspanning en hartslag zit zo boven de 130/140 barst kop uit elkaar, maar alles is goed. Bloeddruk onderdruk is in rust nagenoeg altijd 95 tot over de honderd. Bovendruk 150/160

Medicijnen is drama vanwege enorme gevoeligheid voor bijwerkingen.renale denervatie is volgens cardioloog achterhaald, werkt niet. Elke dag meer inleveren, bonkende kop, erg slecht voelen, heel weinig kunnen doen. steeds minder sociale contacten daardoor... voel me met 64 net iets te jong om zo de rit uit te mogen zitten.

Kennis net aan de telefoon gehad, kreeg 5 omlijdingen, mocht niet aan revalidatie beginnen want inspanning ging hij onderuit. Vorige week gekatheriseerd en conslusie, kransslagader werd stukje dicht gedrukt nadat alles terug gezet was na operatie. Kreeg stent er in en leeft weer helemaal op. Is het gek dat ik denk: lag ik daar maar op tafel om daarna weer kwaliteit van leven te mogen hebben?

Graag mee denken met mijn verhaal aub. Mijn kennis mag even rustig aan doen en dan weer alles gaan doen, en ik mag geraniums gaan aanschaffen :-(  


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • W J avatar
    Wat een vervelende ontwikkeling voor u. Er lijken meerdere problemen naast elkaar te bestaan, die deels met elkaar te maken hebben. Hoge hartslag, hoge bloeddruk, bijwerkingen van medicijnen en daarnaast de klachten van vermoeidheid en verminderd inspanningsvermogen. Een bloeddruk van boven 150/95 mmHg bij iemand met uw voorgeschiedenis is inderdaad te hoog. Zijn deze bloeddrukwaarden van de 24 uurs bloeddrukmeting? Bloeddruk verlaging moet bereikt worden met medicatie, en, zo mogelijk, zoutreductie en gewichtsreductie. Renale denervatie lijkt voorlopig niet een te adviseren therapie na een belangrijke studie vorig jaar die geen effect liet zien, maar nader onderzoek loopt nog steeds (andere ablatietechnieken, patientenselectie, enz).Los van het feit dat de bloeddruk goed gereguleerd moet worden, is het niet zeker of uw klachten samenhangen met deze matig verhoogde bloeddruk. M.a.w. is het onzeker of een goede bloeddruk regulatie u van uw klachten afhelpt. Een snel oplopende hartslag bij inspanning komt veel voor. Het kan een teken zijn van te laag bloedgehalte, te snel werkende schildklier, matige conditie of een verminderde hartfunctie. Vaak is er geen verklaring, dan kan bij bijpassende klachten geprobeerd worden de hartslag te vertragen, weer met medicatie. Bijwerkingen kunnen enorm vervelend zijn, en soms is het een zeer moeizame zoektocht naar medicatie met acceptabel bijwerkingenprofiel en voldoende werking. Dat is een zoektocht die u samen met uw specialist en huisarts in moet. Een inspanningstest en echo van het hart kunnen uw specialist helpen te zoeken naar het juiste medicatie beleid en noodzaak van evt verder onderzoek, zoals de hartcatheterisatie die u noemde.Blijf werken aan uw conditie, zo mogelijk met de hartrevalidatie, om een dreigend sociaal isolement en verblijf achter de geraniums te voorkomen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy