// Zorg algemeen

statines en Q10

veel last vd bijwerkingen van statines, oa zeer pijnlijke spieren mn aan de voet wat het lopen bemoeilijkt. het bespreken van het supplement q10 is hier niet mogelijk, de cardiologen doen het af als:,“ staat niet in het protocol.” Hebt u ervaring met dit supplement, daar het toch een lastig probleem is…enerzijds de angst dat het vat weer dichtslibt(nu gedotterd en stent), maar anderzijds zijn die statines ook een belasting.de ervaring leert wel dat de verschijnselen nu niet meer toenemen met 300mgr Q10 pd in twee afgiftes, maar hoe veel mag je hebben?En is er een relatie met vit D, dat dit ook lager wordt bij statines?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


7 REACTIES

  • J O avatar
    Statines zorgen voor tekorten aan vitamine A, B12, D, E en K, omega 3 en ijzer. Aanvulling van stofjes kan schelen in de bijwerkingen. Zinvol kan ook zijn om wat te doen aan oorzaken, zoals voedingspatroon en tekorten aan diverse voedingsstoffen. Daarbij opgemerkt dat bloedonderzoek niet zo heel veel zegt over tekorten. Dosering zou ik niet weten. Haal mijn Q10, vanwege terugtrekkend tandvlees, bij een bekend warenhuis en volgens mij is die ook goed. Wel is q10 het in combinatie met wat vet, dus bij de maaltijd.

    0
  • J P avatar
    Ik heb een tijd coQ10 geslikt van Pharma Nord (niet de goedkoopste). In vet opgeloste substantie in een capsule. Het deed bij mij niets, sterker nog ik sliep er alleen maar nog slechter van. Ik denk dat als het echt zulke wonderen deed als sommigen zeggen, je het al lang van de cardioloog had gekregen, op recept. Maar geen mens is het zelfde. Wat voor de een werkt, doet voor de ander niets. Zo is dat ook met reguliere medicijnen. Er zijn ook genoeg medicijnen die wel voor mijn kwaal bedoeld zijn (ritmestoornissen) en helemaal niets doen en sommige medicijnen juist weer wel.

    0
  • C S avatar
    q10is niet zo zeer voor het verlagen van het cholesterol volgens mij.Meer om de energie te verbeteren .Ik hoor meer goede berichten over rode rijst

    0
  • W K avatar
    Probeer eens lecithine granulaat met rode rijst, bij mij helpt dat uitstekend om het cholesterol te verlagen.

    0
  • C S avatar
    sinds twee jaar slik ik150 mg. q10 prr dag.De vermoeidheid door hartfalen is echt afgenomen en ik heb veel meer energie.Het is jammer dat veel specialisten afwijzend reageren op het slikken van supplementen.Ik heb het daarom ook niet gemeld aan mijn cardioloog

    0
  • C S avatar
    sinds twee jaar slik ik150 mg. q10 prr dag.De vermoeidheid door hartfalen is echt afgenomen en ik heb veel meer energie.Het is jammer dat veel specialisten afwijzend reageren op het slikken van supplementen.Ik heb het daarom ook niet gemeld aan mijn cardioloog

    0
  • P T avatar
    Q10 is een stof die voorkomt in de cellen van je lichaam. Het speelt daar een rol in de energiehuishouding. Statines zijn cholesterolverlagende medicijnen. Deze medicijnen remmen een enzym dat een rol speelt bij de aanmaak van cholesterol en Q10. Statines verlagen dus het cholesterol en de hoeveelheid Q10. Of inname van Q10 (suppletie) de hoeveelheid van Q10 in de cellen doet toenemen is nog onderwerp van wetenschappelijk debat en dus onduidelijk.Er is dus (nog) weinig wetenschappelijk bewijs voor het nut van het gebruik van Q10 voor uw probleem, maar aan de andere kant zijn er geen belangrijke nadelige effecten en bijwerkingen gerapporteerd, ook niet van de relatief hoge dosering die u gebruikt. Ik denk dat je wel erg voorzichtig moet zijn met nog hogere doseringen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy