// Zorg algemeen

Statines

Graag zou ik het volgende willen vragen over statines:

1) Welke statine (simvastatine, atorvastatine etc) heeft het grootste dalingseffect op triglyceriden?

2) Welke statine heeft de minste bijwerking van spierpijn?

3) Crestor staat bekend om een verhoogd risico op ontwikkeling diabetes. Zijn er meer statines die een duidelijk verhoogd risico op diabetes laten zien?

Alvast dank voor uw reactie.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    1) Het dalingseffect is niet alleen afhankelijk van het type statine, maar ook van de dosis. Zowel rosuvastatine, atorvastatine als simvastatine hebben een krachtig effect.2) Ze kunnen allemaal klachten van spierpijn geven, dat is op individuele basis niet te voorspellen.3) Statines geven inderdaad een licht verhoogd risico op diabetes in de verschillende onderzoeken. Het is tegelijkertijd wel zo dat het voordeel van statines (verlagen risico op hartinfarct en beroerte) veel groter is dan het nadeel (licht verhoogd risico op diabetes).

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy