// Zorg algemeen

Start atriumfibrilleren bijna altijd vanaf het begin onregelmatig en te snel?

Beste mensen, aan mijn atriumfibrilleren (onregelmatig en te snel) gaat altijd eerst een heel snel maar regelmatig ritme vooraf, na een paar minuten gaat dit over in het klassieke AF.

Ik lees op dit forum en ook elders op internet eigenlijk alleen maar dat AF vanuit een normaal sinusritme gelijk in een AF ritme schiet. Is deze constatering juist en hoe afwijkend is het dan dat er bij mij eerst een ander type stoornis aan vooraf gaat voordat het AF wordt? groet en dank  


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Een goede en terechte vraag.Soms kan het zo zijn dat eerst een andere ritmestoornis ontstaat, die vervolgens 'ontaardt' in boezemfibrilleren. Dit is belangrijk om te weten omdat deze eerste ritmestoornis vaak eenvoudiger te behandelen is dan het boezemfibrilleren zelf.Het is dus belangrijk dat er registraties zijn van het beginnen van het boezemfibrilleren. Mocht er bij u een ablatie overwogen worden, dan is het verstandig om eerst even uit te zoeken of niet een andere ritmestoornis aanwezig is, die dan ook meteen behandeld zou kunnen worden, zoals een AVNRT, of een AVRT. Deze 2 ritmestoornissen zijn eenvoudig te behandelen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy