// Zorg algemeen

sporten met een bradycardie

Ik ben gediagnosticeerd met een bradycardie, regelmatig onder de 45. Daarnaast een lichte mate van hartfalen. Ik ben 56 jaar en een vrouw. Na maanden niet meer te mogen sporten, ook niet onder begeleiding van een fysiotherapeut. Wil ik weer wat gaan doen, want maanden gelden sportte ik nog 2x per week ruim 2 uur. Ik heb een roeitrainer en ik vroeg me af of het verstandig is om deze weer te gaan gebruiken en waar ik dan op moet letten.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    Sporten is een goede manier om de conditie van uw lichaam en hart te verbeteren. Het belangrijkste hierbij is dat u langzaam opbouwt en naar uw lichaam luistert. Heeft u last van kortademigheid, duizelingen of andere problemen is dit een teken dat u misschien teveel en te snel wilt gaan.Gezien uw hartfalen en bradycardie zou ik u willen aanraden om voor de zekerheid eerst met uw cardioloog te overleggen over het oppakken van het sporten. Deze zal waarschijnlijk adviseren om onder begeleiding te starten met sporten. Dit kan bijvoorbeeld via een gespecialiseerde fysiotherapeut of via een sportvereniging die is aangesloten bij de hart & vaatgroep (te vinden op www.beweegzoeker.nl). Als deze opstart goed gaat, kunt u dit uiteraard zelf verder uitbreiden.Veel succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy