// Zorg algemeen

Sporten - Inappropriate Sinus Tachycardie

Beste, 

Ik ben een vrouw van 45 jaar. Op mijn 40ste hebben ze  ontdekt dat ik de aangeboren ASD had (3cm) wat mijn jaren van extreme vermoeidheid verklaarde. Ze hebben mij succesvol geopereerd maar sindsdien heb ik klachten die sterk gelijken op Inappropriate Sinus Tachycardie. Ik neem 2x daags Betablokkers om de symptomen wat onder controle te houden. Uiteraard probeer ik ook stress te vermijden en mijn levenstijl aan te passen. 

Nu zou ik ook graag wat kunnen sporten. Lopen lukt niet meer ( mijn hartslag gaat veel te snel  en heeft een gejaagd gevoel) ook de recuperatie nadien duurt een ganse dag terwijl ik maar 10 min. heb gelopen. 

Ik vroeg mij nu af of ik nog kan sporten? of dat dit afgeraden wordt? Indien ik wel nog zou kunnen sporten, welke sporten zijn dan aan te bevelen die er niet voor zorgen dat mijn hart schade ondervindt? 

 

Alvast bedankt voor uw antwoord 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik vind het heel erg gek dat uw sinusknoop opeens veel te snel zou werken (inappropriate sinustachycardia) sinds het sluiten van het ASD. Dat is onlogisch omdat de sinusknoop niets met een ASD te maken heeft.Het zou kunnen zijn dat u een ritmestoornis heeft overgehouden aan de operatie; we zien wel eens dat de littekens in de hartwand, van de operatie, tot ritmestoornissen leiden.In ieder geval zou ik willen zeggen dat sporten nooit slecht voor u zal zijn (als je tenminste het normaal en verstandig opbouwt). Een permanent te snel hartritme (bijv 120/min) gedurende vele weken kan slecht zijn voor een hart, maar dat maak ik niet op uit uw verhaal. Als dat laatste toch het geval is, dan is het goede nieuws dat het hart weer herstellen als het ritme weer normaal wordt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy