// Zorg algemeen

Sporten en hartritmestoornissen

Hallo,

Bij mij is recent hartritmestoornissen geconstateerd. Ik slik nu 25 mg Metoprolol per dag.

Ik zit te wachten op een ablatie behandeling. Al voordat ik hartritmestoornissen had was ik aan het trainen voor een serieuze fietstoertocht in Frankrijk (213 km, 4500 hoogtemeters). Ik fiets al meer dan 10 jaar met meerdere duizenden kilometers per jaar.

k heb een tweetal weken geleden een sportkeuring met maximale inspanningstest gedaan, hierbij was niets te zien van mijn klachten en volgens de arts ben ik zeer goed belastbaar.

Ik heb onlangs een serieuze aanval van hartrimestoornissen gehad, die met infuusmedicatie onder controle is gebracht. Daar ben ik wel een beetje bang van geworden.

Mijn eerste vraag: Wat kan en mag ik nog doen? Ik ben nu fietstochten van 5-6 uur aan het doen en hoop dit op te bouwen naar 8 uur.

Tweede vraag: Ik heb wat opmerkingen gezien op deze site over voeding en hartritmestoornissen, ik volg sinds 3 maanden een laag koolhydraten, hoog vet dieet, van allerlei omstanders krijg ik te horen dat dit de oorzaak is van de hartritmestoornissen, echter bij de test waren (alle gemeten) bloedwaarden OK.

Alvast bedankt voor jullie tijd.

Groetjes,

I


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik ben bang dat ik uw vragen niet kan beantwoorden.Het is niet de bedoeling van deze website om direct medisch advies te geven. Ik kan u wel algemene informatie geven, maar omdat u niet vermeldt welke ritmestoornis u heeft, blijft ook dat heel algemeen.Duursport kan ritmestoornissen veroorzaken, en dan vooral boezemfibrilleren, dat dan vaak in de nacht ontstaat. Het hangt van de ernst van uw klachten af, en van het type ritmestoornis (kan soms ook gevaarlijk zijn), wat u in afwachting van de ablatie kan doen.Uw behandelend cardioloog is de enige die u verder deskundig advies kan geven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy