// Zorg algemeen

Sporten en extrasystolen

De afgelopen maanden gediagnosticeerd met AF en hiervoor gebruik ik nu Sotalol. Hiermee is de boel (redelijk) onder controle. Als actief wielertoerist benik mijn trainingen aan het hervatten, ondanks de remmende werking van de medicatie valt het me niet tegen :-). 

Toch heb ik af en toe nog wel last van extrasystolen. Tijdens het sporten heb ik er nooit echt op gelet, op een hartslagmeter zie je ze ook niet. Vandaag bij een relatief lage inspanning zweette ik als een otter en had ik vrij snel "pap in de benen", voor wielrenners een bekend slap gevoel. Aan mijn hals gevoeld voor hartslag, mooi ritme maar kon duidelijk de frequente overslagen voelen. 

Ook in het jaar voor mijn diagnose heb ik dit vaker meegemaakt maar kon het nooit goed plaatsen. Kan het zijn dat de extrasystolen bovengenoemd resultaat geven (meer dan normaal zweten, snel vermoeid bij normale inspanning)? Zijn er sportende forumleden die dit herkennen?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J B avatar
    De overslagen zijn er ook buiten inspanning dus het is volgens mij niet zo dat ze op treden als gevolg van de inspanning. Ik heb tijdens het sporten er echter nooit aandacht aan besteed. Door mijn diagnose is er wat meer focus op mijn hartritme ontstaan, vandaag dat ik het nu constateer en het verband leg. Ik zal het binnenkort ter sprake brengen bij mijn cardioloog en zien of hij een inspannings-ECG ook zinvol vind. Dank voor uw reactie!

    0
  • L D avatar
    Die overslagen kunnen leiden tot een verminderde pompkracht van uw hart, en daarmee tot het slappe gevoel dat u beschrijft.Als het u nu opvalt dat u bij inspanning deze oveslagen krijgt, dan adviseer ik u om een inspannings-ECG te laten maken. Sotalol zou de gevoeligheid voor overslagen kunnen vergroten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy