// Zorg algemeen

Sporten

Ik ben vooral bang voor hartklachten, gezien deze mijn vader én opa op jonge leeftijd fataal zijn geworden. De laatste keer dat ik onderzoeken had bleek ik gezond, maar blijf angstig. Ik sport veel, maar wat me de laatste tijd steeds vaker gebeurt is dat het lekkere gevoel wat ik normaal had na het sporten steeds meer plaats maakt voor grote onrust.. Hartkloppingen, slecht slapen, overslagen van het hart. Soms houdt dit 2 dagen aan. Kan dit kwaad? Merk dat ik daardoor meer tegenzin krijg om te sporten...


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • F S avatar
    Goed om te horen dat je klachten zijn onderzocht en dat daar niets verontrustends uit is gekomen, maar dat maakt je klachten niet minder. Het is zo jammer dat je plezier in sporten hiermee verdwijnt. Het nare van extra slagen/overslagen is dat hoe meer je er op let des te meer zul je ze voelen. Je raakt daardoor een beetje in een vicieuze cirkel. Het is dus zaak om een manier te vinden om je focus te verleggen. Je noemt ook dat je aan hyperventilatie denkt. Mogelijk zou je samen met een fysiotherapeut de mogelijkheden van ademhalings- en ontspanningsoefeningen kunnen verkennen. Ik wens je sterkte en vooral vertrouwen in de toekomst

    0
  • J L avatar
    Dank voor je antwoord. Ik heb vorig jaar al een hele rits onderzoeken gehad, waar niks uit komt. Ik blijf echter met die klachten rondlopen... Vaak denk ik aan hyperventilatie, maar de onzekerheid blijft..

    0
  • F S avatar
    Wat naar dat angst voor hartziekte zo'n grote rol speelt in je leven ook wel begrijpelijk als twee dierbaren op jonge leeftijd zijn overleden aan hartklachten. belangrijk is dan om te weten welke hartproblemen je vader en opa hadden en of hier erfelijkheid een rol speelt. je vertelt over hartkloppingen na het sporten. Op hartvolgers kun je in veel discussies en vragen lezen dat hartkloppingen voor mensen vaak onrust en angst met zich meebrengen maar ook dat gewone overslagen/extra slagen niet gevaarlijk zijn. Een uitzondering hierop zijn extra slagen die optreden tijdens inspanning. Deze kunnen wel van betekenis zijn en zijn reden voor extra onderzoek.Ik adviseer je om je angst bespreekbaar te maken met de huisarts om zo er achter te komen of je hier met onschuldige overslagen of met een ritmestoornis te maken hebt.Kun je hiermee vooruit of heb je aanvullende vragen?

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy