// Zorg algemeen

spontaan herstel sinusritme na boezemfibrilleren

Toen mijn boezemfibrilleren nog paroxismaal (aanvalsgewijs) was en episodes dus nog spontaan ophielden, kwam het met regelmaat voor dat er daarbij een siddering/prikkeling door mijn hoofd ging, alles voor de ogen even wazig werd en dat ik dubbel en ‘sterretjes’ zag, waarna het ritme plots weer normaal regelmatig was. Kennelijk was de sinusknoop er even mee opgehouden. In voorkomende gevallen ben ik bewusteloos van mijn fiets gevallen of viel ik al poedelend in de badkamer op de stenen vloer. Zodra ik weer een episode had bleef ik voortaan in een stoel zitten, soms dagenlang, om het risico van vallen en zwaar (schedel) letsel te voorkomen.Inmiddels is mijn boezemfibrillatie via de persistente vorm na 20 cardioversies en 2 ablaties permanent geworden zodat ik in elk geval geen angst meer hoef te hebben dat ik onderuit zal gaan.Vraag is nu: wat is er de oorzaak van dat herstel van het sinusritme gepaard gaat met een korte maar volledige black-out?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Als de sinusknoop, de pacemaker die we van moeder natuur hebben gekregen, langdurig wordt gebombardeerd met snelle prikkels, zoals bij atriumfibrllleren, kan hij bij sommigen zolang nodig hebben om weer te vuren dat er daardoor even geen hartslag is, de bloeddruk even wegvalt en je dan dus kunt flauwvallen. Dan kan sprake zijn van een zgn sick sinus syndrome en/of het wordt veroorzaakt door de middelen die je gebruikt om het boezemfibrilleren te onderdrukken! U had het dus zelf goed gediagnostiseerd: de sinusknoop is er dan even mee opgehouden

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy