// Zorg algemeen

Spontaan chaotisch hartritme

Hallo, 

Ik ben 27 jaar, en heb nu al enkele keren over een tijd van 2 jaar last gehad van dat mijn hart uit zichzelf ineens chaotisch begint te kloppen. Ik heb al sinds mijn 13e last van extrasystolen, vaak enkele per dag, die ik overigens erg goed voel. Van deze heb ik weinig last, maar van het chaotische, onregelmatige hartritme wel. Ik krijg dan een raar gevoel in mijn borst die ik niet echt goed beschrijven. 

Mijn ervaring met dit chaotische hartritme is dat het uit zichzelf ook plots stopt en mijn hart weer een normaal synusritme aanneemt. Daarmee verdwijnen ook gelijk alle klachten. De laatste twee aanvallen duurden ook niet langer dan een paar seconden, maar de eerste twee hebben respectievelijk een half uur en 2 en half uur geduurd. Bij die van 2 en half uur raakte ik op den duur ook erg snel buiten adem en duizelig. Verder geen pijn en ook niet flauwgevallen. Alle aanvallen gebeurden in rust. De tijd tussen de aanvallen door is ongeveer tussen de 6 en 8 maanden. Ik ben begin dit jaar weer begonnen met sporten, waarbij ik ook nergens last ervaar. 

Uiteraard naar de huisarts geweest, bloeddruk goed (132/81), geen hartruis. Bloedwaarden goed. ECG was niet nodig. Zijn advies was naar het ziekenhuis te gaan als ik weer een aanval had, maar deze gaan nu zo snel weer weg dat op het moment dat ik het ziekenhuis wil bellen mijn hartritme al weer normaal is. Ik wil wel een preventief hartonderzoek laten doen, maar mijn huisarts vind dit niet nodig.

Kan iemand mij uitleggen waarom mijn hart spontaan chaotisch begint te kloppen en wat het wellicht kan zijn? En is een preventief hartonderzoek zinvol?

Alvast bedankt voor uw reactie. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Er kunnen verschillende oorzaken zijn als U het gevoel hebt dat het hart chaotisch begint te kloppen. Op een ECG kunnen we zien wat de oorzaak is. Gezien Uw jonge leeftijd is het meest waarschijnlijk dat er op zo'n moment toevallig veel overslagen zijn. Bespreek dit met Uw arts; in sommige gevallen kunnen je een langdurend ECG laten maken, dan kan de arts zien wat er aan de hand is. Maar dit soort klachten en ritmestoornissen zijn eigenlik altijd goedaardig en onschuldig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy