// Zorg algemeen

Spasmen van de kransslagader

Beste...., Drie maanden terug begon het met pijn op de borst. Ik ben 57 jaar. ECG liet niets zien. Pijn op de bost kwam wel terug. Een echo en inspanningstest volgde. De inspanningstest was niet goed/niet slecht. Verder geen uitleg gehad. De uitslag daarvan werd door de zuster naar een cardioloog gebracht. Ik kreeg een bloedverdunner, bloeddrukverlager en een pil, zoals de spray onder de tong. Daarbij nog de spray indien nodig. Een katheterisatie volgde. Ondertussen nog geen eigen cardioloog gezien, enkel die mij tussendoor doorverwees en die het onderzoek deed. Hij vertelde dat hij mijn dossier had ingezien en er wat (lichte) afwijkingen waren, verder geen uitleg. Het onderzoek gaf spasmen van de kransslagader aan of de slokdarm. Laatste is nagekeken en de maag, beide oké. Lichte aderverkalking was aanwezig, dat is te verwaarlozen liet hij weten. Inmiddels bovenop de medicatie 5 x de spray gebruikt, dat helpt gelukkig. Ik zit vol vragen. Kan spasmen van een kransslagader kwaad, is het schadelijk voor het hart, slik ik de juiste medicatie, waardoor ontstaat het, kan het weer stoppen, is het angina pectoris et cetera. Iemand bekend met bovenstaand? Bedankt voor de reacties.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

  • H V avatar
    Beste.....Ik heb net op 8 dec in het ziekenhuis gelegen ik heb namelijk ook een sapasme van mijn hartslagader en bij mij is via een e.c,g wel geconstateerd dat ik wat met mijn hart heb en medicijnen voor gekregen 6 weet ik meer wat er veder gaat gebeurenIk ben 46 jaar oud

    0
  • E S avatar
    Beste...., In april 2017 kreeg ik pijn op mijn borst. Diverse keren richting ziekenhuis geweest. In juni kwam ik pas bij een cardiologe terecht en na een echo van het hart, vertelde zij, vocht te zien om het hart en zij stelde als diagnose Pericarditis. Het vocht was meer dan normaal, maar ook weer niet heel veel, liet zij weten. Verder beginnende aderverkalking en zij stelde dat ik te jong was hiervoor, ik ben 57. Een scala aan medicatie kreeg ik. In de maanden die volgden voelde ik mij niet veel beter worden, heel erg moe en geregeld die krampen. Mijn cardiologe heb ik in zes maanden twee keer gezien, voor de rest nam een verpleegkundige waar, welke liet weten "U hebt genoeg medicatie om veilig te zijn".Ik werd doorgestuurd naar de VU, waar ik ruim twee en halve maand later terecht kon. Eerder kon niet, zit u tijd maar uit, werd gezegd door de verpleegkundige. Een echo en MRI van het hart werd gemaakt in de VU. Vorige week hevige pijn op de borst gehad, pijn trok door naar de kaak en verhemelte, onrustig, 2 x spray gebruikt, dat hielp. .De cardiologe VU vertelde: 'Wij zien geen pericarditis, ook niet als wij de echo vergelijken'. Op de vraag of ik aderverkalking had, liet zij weten niets te zien. Alle medicatie mocht ik in drie dagen stoppen, behalve de Nitro spray. Begrijpt u mijn verbazing?Zij gaf aan dat het Coronair spasmen is van de kransslagader. Dat niet weet waardoor dat ontstaat, wellicht hormonen. Blij met deze uitslag, maar ook later verbolgen over de uitslag die ik eerder had gekregen, pericarditis en aderverkalking en dan die enorme berg aan medicatie die ik heb geslikt en vele keren heb moeten wijzigen en van sommige medicatie ziek was. Mijn cardiologe VU belt nog met de andere cardiologe over de eerder gestelde diagnoses.Ik lees dat coronair spasmen een zuurstoftekort van de kransslagader geeft/is, door oa. vetophoping in de vaatwand. Ik heb daar geen medicatie meer voor. zegt dit ook niet meer te zien. Is deze verkramping dan coronair spasmen, aangezien de spary helpt. Het is niet de slokdarm, dat is al nagekeken.Is sporten onder begeleiding een optie om te doen, te vragen? Is het gevaarlijk, kan het weggaan of houdt je het? Wat moet ik laten, wat moet ik doen, ook wat betreft medicatie? Bedankt.

    0
  • E S avatar
    Beste..., In juni is er een ontstoken hartzakje vastgesteld en lichte aderverkalking. 'Op zich niet erg', aldus de Cardioloog, 'maar je bent veels te jong': werd gezegd. Dit is mijn medicatie: Verapamil, Nitro spray, Colchicine, Carbasalaat Cardio, Ezetrol, Pantoparzol, Paracetamol 1000mg (daarbij nog Imigran prikpen, Alendroninezuur, Calci Chew , Pramipexol + retard). Mijn klachten zijn nog steeds de druk op de borst én ongelooflijk moe overdag. Ook na een nacht slapen, als dat al lukt. Volgens mij is de Verapamil één van de oorzaken. Ik drink en rook niet.Ik lees dat Pericarditis binnen één tot 3 weken nodig heeft om te herstellen. Ik ben vanaf april bezig. In juni ontdekte ze pas, na een echo van het hart, hoe en wat, na steeds mijn klachten te hebben aangegeven. Ik ben doorgestuurd naar de VU, twee en halve maand wachttijd, nu nog drie weken voor mij. Meerdere keren inmiddels mijn klachten aangegeven, maar de medicatie moet voldoende zijn en zit u tijd maar uit richting de VU, aldus de verpleegkundige. Klopt het dat je via een ECG wel of geen toename kan zien van Pericarditis? Mijn cardioloog heb ik twee keer gesproken vanaf april, verpleegkundigen nemen de taak over. Het voelt als tussen wal en schip.De apotheek had mijn Imigran prikpen op 'stop gezet', inmiddels gebruikte ik de Nitro spay, maar ook nog de Imigran z.n. Blijkt dat die twee elkaar tegenstaan, aldus de Neuroloog en per direct mocht ik de Imigran niet meer gebruiken. Apotheek gaf aan niet weten waarom de Imigran op stop was gezet, dus er kwam geen waarschuwing in beeld. Uitleg volgt nog.Werkt het patiëntendossier in ziekenhuizen optimaal in samenwerking met Apotheken, Huisartsen, etc.? Ik heb het idee van niet. Ik heb vele keren al mijn medicatie op moeten noemen in het ziekenhuis. Met dank voor uw reactie.

    0
  • P T avatar
    Als ik het goed begrijp heb je dus geregeld pijn op de borst en hebben cardiologische onderzoeken lichte afwijkingen in de kransslagaders gevonden. Dat betekent dat er geen belangrijke vernauwingen in de kransslagaders van het hart zijn die je klachten veroorzaken. Wel kunnen je klachten komen van verkramping (spasme) van de kransslagaders. Dat heeft een gunstigere prognose dan het hebben van belangrijke vernauwingen. Wel is het zo dat het voorkomen van het ontstaan van belangrijke vernauwingen nu erg belangrijk is: goede bloeddruk, laag cholesterol, niet roken etc.Bij spasme van de kransslagaders worden vaak calciumantagonisten voorgeschreven: die zorgen voor een verslapping van de vaatwand en gaan spasme dus tegen. Ook zijn cholesterolverlagers belangrijk in geval van een te hoog cholesterol. Verder is het uitermate belangrijk niet te roken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy