// Zorg algemeen

sotalol en gezichtvermogen

 

ik gebruik nu 2 jaar 2x daags 80mg sotalol voor hartritme stoornissen. Maar ervaar sinds een jaar problemen in het zicht. overgevoeligheid voor licht, na ijlen van lichte beelden. mijn vraag is of dit door de sotalol word veroorzaakt en of ik een alternatieve betablokker moet bespreken met mijn cardioloog en welke dan een goede vervanger zou zijn. dit ter voorbereiding op mijn gesprek met de cardioloogg. dank u


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • W J avatar
    Visusstoornissen door bètablokkers komen wel eens voor, in veel varianten. Of in uw geval de klachten bijwerkingen zijn van de sotalol is echter moeilijk te zeggen. Ik begrijp uit uw verhaal dat u de sotalol al een jaar gebruikte eer de klachten begonnen. Is er dat moment nog iets anders veranderd in de medicatie? Als het inderdaad een bijwerking is, dan is de kans dat het met een andere bètablokker verdwijnt niet zo groot, maar dat is een kwestie van proberen. Overigens wordt er meestal voor sotalol gekozen door uw specialist omdat hij vermoedt (of bij u gezien heeft) dat een gewone bètablokker onvoldoende effect heeft. Sotalol heeft nog extra ritmecontrolerende eigenschappen naast het bètablokker effect. De adviezen van uw cardioloog zullen dus afhankelijk zijn van de soort ritmestoornis, hoe hardnekkig deze is, wat in het verleden al geprobeerd is aan medicatie, enz. Ik wens u veel succes, en nodig u uit uw ervaringen te delen op Hart Volgers.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy