// Zorg algemeen

Soort van opvliegers/aanvallen na hartoperatie

Hallo, ik heb een vraag aangaande mijn man zijn problemen na een openhartoperatie. Hij heeft altijd van nature een lage hartslag gehad. Voorheen had hij hier nooit problemen door. Nu na de operatie is het nog steeds laag maar heeft nu wel veel hinder van koude voeten/handen. Hij is voornamelijk vaak koud. Daarnaast voelt hij vaak een soort opvlieger opkomen, begint te zuchten, wordt helemaal kouwelijk in lichaam, krijgt een rood hoofd en wordt wazig/afwezig in hoofd. Na de rode kleur zakt hij wit/grauw af en staan de zweetdruppels op neus en voorhoofd en wordt weer helder in hoofd. Hij heeft dit erg onregelmatig, soms een week niet, dan ineens 4x op een dag, vaak als in rust bij tafel zit.
Ook heeft hij een slecht geheugen gekregen, wat hij voorheen nooit had.

Cardiologen weten geen oorzaak maar kan dit van de te lage hartslag komen?
Of de Trombose medicatie?
Zijn medische geschiedenis van afgelopen 5 jaar zie onderstaand.

Voorheen had hij nooit problemen, was een sterke man en nergens problemen mee.
Hij is 5 jaar geleden (toen 40 jaar) met een kransslagader vernauwing naar het ziekenhuis gegaan.
Daar werd ontdekt dat hij naast de vernauwing ook een hartklep probleem en een verdikte aorta had. De hartklep bleek aangeboren en de aorta was hierdoor misschien erg verdikt. Beiden gelukkig bij toeval ontdekt door de problemen die de kransslagader vernauwing gaven.Hij heeft een mechanische hartklep+kunststof stukje aorta gekregen. En de Kransslagader is van eigen weefsel omgeleid.

Na zijn operatie zit hij levenslang vast aan trombosemedicatie en maagbeschermers. Deze medicatie vind hij heel logisch en nodig om de doorstroming goed te houden bij hartklep en aorta.

Ook hebben de Cardiologen liever dat hij Bètablokkers en Cholesterol medicatie blijft gebruiken.
Deze laatste 2 medicijnen heeft hij veel uitgeprobeerd en heel veel bijwerkingsproblemen (gehad).
De bètablokkers waren om bloeddruk stabiel te houden maar zorgen dat zijn hartslag nog lager is. Hij is dus getopt na vele soorten omdat hij zich er nooit goed bij voelde. Zijn bloeddruk is wel eens iets hoog maar ook perioden niet.
En de cholesterolmedicatie vind hij overbodig omdat hij geen te hoog cholesterol heeft.(nog nooit gehad)

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • a m avatar
  Ik heb dezelfde klachten en ook na een hartklep operatie, dit duurt al 12 jaar. Graag contact , war nu.

  0
 • V V avatar
  Hartelijk dank voor uw reactie.Idd hij gebruik alleen nog Acenocoumarol(trombose) en maagbeschermer. De onderzoeken die u noemt zijn al meerdere keren gedaan door de eigen cardioloog maar dan is er op die dag(en) net geen aanval. Tussendoor is alles goed en is er ook geen afwijking te vinden.Vandaar dat ik mijn vraag hier stel. Wie weet zijn er misschien meer mensen die zoiets ervaren na een hartoperatie..

  0
 • P T avatar
  Als ik het dus goed begrijp heeft hij 5 jaar geleden de operatie aan het hart ondergaan en gebruikt hij geen bètablokker en cholesterolverlager meer?Die laatste 2 medicamenten, als hij die niet gebruikt, kunnen de klachten dan dus ook niet veroorzaken.Van bloedverdunners van de trombosedienst ken ik dit soort klachten als bijwerking niet.U vraagt of de lage hartslag misschien een rol kan spelen in de klachten. Dat is zonder ecg en aanvullend onderzoek moeilijk te zeggen. Cardiologen hebben de beschikking over bepaalde onderzoeken om de hartslag te registreren ten tijde van klachten: holter-onderzoeken of cardiomemo. Misschien kunt u dat eens met uw eigen cardioloog bespreken. Uw eigen cardioloog kan u dan aan de hand van de bij hem of haar bekende ziektegeschiedenis of een dergelijk onderzoek van waarde is bij uw man.Succes en ik hoop dat u hier iets aan heeft.

  0

Je moet Inloggen om te reageren