// Zorg algemeen

Snellere regelmatige hartslag na ablatie en hogere bloeddruk

Ik ben 4 weken geleden ablatie gehad. Heb geen last meer van boezemfibrileren, dus operatie lijkt geslaagd.

Ik slik nog alle medicijnen die ik voor de operatie ook slikte.

Voor de operatie had ik hartslag van rond de 60 en een prachtige bloeddruk, mede door medicijnen denk ik en nu, na de operatie heb ik hartslag van 85/90 en een ietwat verhoogde bloeddruk.

Mijn vraag is of dit normaal is en verklaarbaar?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • T S avatar
    Bedankt voor het duidelijke en heldere antwoord.

    0
  • L D avatar
    Het is bekend dat de hartslag na de ablatie hoger kan zijn. Uw hogere bloeddruk kan alleen maar veroorzaakt worden door uw hogere hartslag.De verklaring is dat bij de ablatie ook zenuwknoopjes aan de buitenzijde van de boezem geraakt worden. Deze knoopjes zorgen voor een vertraging van de hartslag. Als regel herstellen ze zich weer. Het zijn vagale zenuwknoopjes en worden ook wel vagale plexus of fat pads genoemd.We weten overigens dat dit een gunstig teken is. Deze zenuwknoopjes zijn ook betrokken bij het ontstaan van boezemfibrilleren, in ieder geval bij de mensen die meestal 's nachts boezemfibrilleren krijgen of bij sporters met een trage hartslag.Dus, het is bekend, is een voorspeller van een succesvolle behandeling en het verdwijnt weer.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy