// Zorg algemeen

Snel hoge hartslag

Drie maanden geleden ablatie ondergaan (CTI en PVI) en vervolgens medicatie (3x80mg Sotalol) volledig afgebouwd. Geen ritmestoornissen meer gehad en (op een week na) amper overlslagen meer. Ben altijd blijven sporten (wielrennen) en heb de afgelopen maanden gemerkt dat de hf door minder Sotalol weer hogere niveaus haalde. 

Gisteren voor het eerst medicijnvrij een ritje gemaakt en het valt me op dat bij een zeer beperkte inspanning de hf heel snel oploopt. Ik heb mijn inspanning zo aangepast dat ik de hf op max 150 hield.  Het voelde als een hele lichte hersteltraining maar mijn hartslag zei dus iets anders.... 

Nu herinner ik me dat vlak voor mijn ritmestoornissen en het hele medische circus er omheen dit ook al het geval was. Ik heb uit die periode ritregistraties die precies hetzelfde laten zien, een zeer snel oplopende hartslag bij geringe inspanning. Ergens knaagt er nu iets aan me dat er iets over het hoofd wordt gezien en dat dit mogelijk zelfs de oorzaak van mijn ritmestoornissen is geweest. Nu kan de ablatie er voor zorgen dat mijn hart mooi in het ritme blijft maar ik vrees dat als er iets anders is gemist, de ritmestoornissen uiteindelijk toch terug zullen komen. 

Ook mijn ochtendpols is een stukje hoger (schijnt een positief teken te zijn) dus mogelijk verklaart dat ook nog de hogere hartslag bij inspanning. De komende maanden maar zien hoe het zich ontwikkeld. Toch vraag ik me af wat (zowel voor als na stoornissen) een zeer snel oplopende hartslag bij zeer geringe inspanning kan veroorzaken en hoe ik deze onderligger alsnog kan toetsen/uitsluiten?

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J B avatar
    Dank voor snelle reactie, mijn eerste ritmestoornissen traden op tijdens het sporten. Pas later kwamen ze ook in rust. Ik zal met de cardioloog overleggen als dit zo blijft.

    0
  • L D avatar
    De vraag waarom uw hartslag voor en na de ablatie zo snel oploopt, kan ik niet beantwoorden. Er ontbreekt te veel informatie over in hoeveel tijd en naar welke frequentie de hartslag stijgt. Ik kan heel goed normaal zijn. Denken aan sport, of weten dat je over 10 minuten gaat wielrennen, leiden al tot een hogere hartslag.In ieder geval zie ik geen relatie met de kans op het onstaan op boezemfibrilleren, tenzij bij u het boezemfibrilleren telkens ontstond tijdens wielrennen.Ik vermoed, zoals vrijwel altijd bij duursporters, dat boezemfibrilleren bij u vooral in rust of 's nachts ontstond.Als u blijft twijfelen kan u met uw cardioloog bespreken of een fietsproef in het ziekenhuis, met ECG-registratie, zinvol is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy