// Zorg algemeen

Slagingspercentage Ablatie's bij jongeren

Hallo,Ik vroeg mijn eigen af of de slagings kans bij jongeren ander ligt. Ik heb 15 februari mijn 5de ablatie gehad. Al sinds die dag een sinus tachycardien met nog altijd aanvallen van boezemfibrilleren. Ik weet natuurlijk van de 3 maanden maar weet ook uit ervaring dat als het nu nog niet 'beter' gaat. De kans dat het geslaagd is klein is.Nu las ik hier pas een stuk over bindweefsel en littekenvorming. Komt dit vaker voor bij jongeren?Maar nu na 5 ablaties in 5 jaar heb ik de hoop opgegeven. Ik heb overigs onderliggend het brugadasyndroom. En daar door al sinds mijn kinder jaren Atrium fibrilleren Flutters en tachycardie.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • F S avatar
    Ik kan me heel goed voorstellen dat de moed je soms in de schoenen zakt. Het klopt dat ook bij chirurgische ablatie geen garantie op succes gegeven kan worden maar we weten wel dat zeker bij hartnekkige vormen van atriumfibrilleren deze behandeling effectiever is dan de Catheterablatie zoals jou is gedaan. Wel is dit een meer ingrijpende behandeling met meer risico's op complicaties. Dat vraagt dus om een zorgvuldige afweging van jou en je cardioloog. ik wens jee hierbij sterkte

    0
  • A V avatar
    cardioloog,Ze hebben dit inderdaad al een keer benoemd,Maar heb nu al 5 ablaties gehad zonder resultaat. En het is niet alleen boezemfibrilleren. Door het Brugadasyndroom heb ik meerderen ritmestoornisen. Ook gaf de cardioloog aan dat er 'slecht' weefsel in de rechter atrium zit. Afgelopen vrijdag naar de EHH geweest en daar werd ik weer weg gestuurd onder het mom het zijn opisodes van AF. Dus we weten wel zeker dat het terug is.Maar met een chirurgische Ablatie konden ze ook geen garanties geven dat het weg zou gaan. Tevens ook nog brisoprolol geslikt maar hier werd het alleen slechter door. Dus mee mogen stoppen. In het verleden voor de diagnose brugadasyndroom ook tambocor zonder resultaat geslikt.Ik moet eerlijk bekennen dat het soms ook niet meer weet. Ben al vanuit het LUMC naar Hasselt gegaan. Daar is ook de diagnose brugadasyndroom gesteld.

    0
  • L D avatar
    Brugada syndroom is een zeldzaam en bijzonder ziektebeeld, waarbij vaker boezemfibrilleren voorkomt. Boezemfibrilleren bij het Brugada syndroom moet je dus zien als een hele speciale vorm van boezemfibrilleren; het wordt niet veroorzaakt door veroudering of overbelasting van de boezem (zoals meestal het geval), maar door een elektrisch probleem van het hart.Het verhaal over littekens en bindweefsel betreft dus het "gewone" boezemfibrilleren, en niet Brugada. Hoe meer bindweefsel hoe lager de kans op succes van een ablatie, in het algemeen. Ik verwacht niet dat er bij jou veel bindweefsel zal zijn, omdat dat een verouderingsproces is.Ik kan me goed voorstellen dat het moeilijk is om de moed er in te houden. Het is nou eenmaal niet mogelijk om voorspellingen te doen over iets dat zo zeldzaam is. Is ooit overwogen om een chirurgische ablatie te doen (met kijkoperatie)?Sterkte !

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy