// Zorg algemeen

Slagingskans longvenen ablatie <50%

Hallo,

Ik ben 44 jaar en sinds een twee jaar weet ik dat ik erfelijke HCM/HOCM heb doordat er begin verleden jaar boezemfibrilleren is geconstateerd. Dat is redelijk heftig bij mij en ik kan dan eigenlijk niets meer door de stijfheid van de hartspier. Ik heb toen cardiversie gekregen na diverse andere onderzoeken.

2 maanden geleden kreeg ik weer een aanval die weer met cardioversie is verholpen. Twee dagen later was het weer raak, maar ging vanzelf na twee uur over.

Nu zit ik helaas weer aan de Amiodarone wat ik had afgebouwd.

Nu heeft mijn cardioloog een ablatie voorgesteld en na het gesprek in het UMCG bleek ik ook ernstig verwijderde linker boezem te hebben. Dit was nog nooit gemeld door mijn cardioloog. Hij gebruikte het woord "verwijderde" boezems.

Nu begrijp ik dat de slagingskans < 50% is maar dat is altijd toch nog een kans? Hoe moet ik deze kans lezen? Is een gehele genezing of is het een periode?

Zijn hier lotgenoten die voor dezelfde keuze hebben willen/moeten maken?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Uw vraag is terecht, want het ableren in een verwijde boezem bij iemand met HOCM, is lang niet altijd succesvol.Ik ken de medische details van uw situatie niet, maar die

    0

Je moet Inloggen om te reageren