// Zorg algemeen

Slagen zonder flow in hals

Goedendag,

Ik ben ermee bekend dat het hart soms dingen doet die volstrekt natuurlijk zijn maar wel angsten kunnen oproepen. Graag zou ik willen weten of onderstaande echt tot het natuurlijke behoort en zo ja, is daar een naam voor?

Gisteravond laat, op de bank, merkte ik op dat mijn hart onrustig was; kloppingen op de borst. Ik heb hierop een vinger op de rechter halsslader gelegd om te voelen wat het deed. Het was een salvo van ongeveer 10 slagen (ik was er niet meteen bij).

Ik constateerde dat, om en om, een slag plaatsvond die ik inderdaad kon voelen in de hals, gevolgd door een slag die ik niet kon voelen in de hals. Dit herhaalde zich ongeveer 10 keer.

Dus op de hals: -wel bloed-, -geen bloed-, -wel bloed-, -geen bloed-, -wel bloed-, ...
Terwijl op de borst: bonk, bonk, bonk, bonk, bonk (alle gelijke sterkte, doch wel harder dan normaalgesproken).

Nadat dit afgelopen was (er weer slag in de hals te voelen was), verdubbelde de hartfrequentie heel duidelijk, maar zonder te voelen bonk op de borst en gewoon weer continu bloedstroom in de halsslagader. Dit zakte binnen twee minuten weer langzaam naar normaal hartritme.

Is dit een normaal verschijnsel en zo ja, is er een naam voor? Ik voelde me gek genoeg totaal niet duizelig of raar.

Met vriendelijke groet,

 

 

 

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U vertelt uw verhaal heel helder, maar ik ben bang dat ik het niet met zekerheidl kan verklaren.Het hart kan soms samentrekken, met een geringe output van bloed, zoals bij een overslag. Zo'n overslag voel je vaak niet aan de pols of in de hals, maar moet je theoretisch wel aan de borst kunnen voelen of horen. Als u een serie heeft van een overslag afgewisseld met een gewone slag, dan zou een dergelijk mechanisme het kunnen verklaren. Dit is de enige verklaring die ik kan bedenken.In ieder geval geen zorgen, want overslagen komen vaak voor.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy