// Zorg algemeen

slaapstoornis door ritmestoornissen

Ik heb twee openhartoperaties doorstaan (op drie dagen) voor een nieuwe aortaklep en een nieuwe aorta.
Sindsdien heb ik last van ritmestoornissen , en dus heb ik een jaar geleden een pacemaker gekregen. Medicatie Cordaron (ritme) en Nobiten (bèta-blokker).
Nu heeft de cardioloog vandaag vastgesteld dat ik toch nog regelmatig kleine ritmestoornissen heb (had ik al wel af en toe gevoeld overdag), maar eigenlijk vooral 's nachts. Ze zijn ongevaarlijk en altijd heel kort, dus niks om me ongerust over te maken.
Toen ik dat hoorde, legde ik meteen de link naar een ander probleem van mij: 's nachts regelmatig wakker worden en dan aandrang tot plassen. Meestal twee-drie keer word ik wakker , dat is niet zo'n probleem, maar soms word ik wel tien tot vijftien keer wakker. Onnodig te zeggen dat ik dan de volgende dag als een zombie rondloop.
Heeft er iemand ervaring met het hetzelfde probleem (tien tot vijftien keer wakker worden door ritmestoornissen)?
Ik ga het nu proberen te voorkomen door 's avonds ook nog bèta-blokker te nemen.
Zijn er mensen die daar een andere oplossing voor hebben?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Er is een relatie tussen slaapstoornissen en het ontstaan van ritmestoornissen. Mijn vraag aan u is of u ook last heeft van adempauzes en/of hevig snurken in de nacht. Zo ja, dan adviseer ik een slaap-onderzoek, omdat dat goed te behandelen is, u zich beter voelt en de kans heel groot is dat de ritmestoornissen in de nacht over zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy