// Zorg algemeen

Slaapapneu en nachtelijk boezemfibrilleren?

Goedemiddag,

Ik heb al geruime tijd last van drukpijn op de borst, benauwdheid (in rust en bij inspanning meer) en duizeligheid. Ik heb al meerdere onderzoeken gehad in het ziekenhuis en hierbij kwamen geen cardiale afwijkingen naar voren. In de nacht wordt ik vaak wakker en voel dan mijn borst trillen cq bubbelen ter hoogte van mijn hart. Mijn pols is hierbij gewoon rustig, regelmatig zelfs zeer rustig (44-45). Het lijkt hierbij wanneer ik mijn hand op mijn borst leg alsof ik een hele snelle hartslag heb die na circa 2 minuten weer rustig wordt. In het verleden heb ik hiervoor een holteronderzoek gehad en ook hierbij kwam geen ritmestoornis. Nu heb ik 2 weken geleden, nav een slaaponderzoek, de diagnose slaapapneu syndroom gekregen met 28 ademstops per uur en lees dat er steeds vaker een verband wordt gelegd met slaapapneu en boezemfribilleren. Heb je bij boezemfibrilleren altijd een snelle onregelmatige pols of kan je hierdoor juist ook een trage pols krijgen zoals in mijn geval? Ik hoop dat een van de cardiologen genegen is hierop te reageren.

Bij voorbaat dank


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Een hartslag van 40 in de nacht is volstrekt normaal; als u een rustige pols voelt, maar tegelijk een trillend gevoel op de borst, zal dit laatste waarschijniljk niet de hartslag zijn. Een mogelijke verklaring zou kunnen zijn dat U wat willekeurige trillingen (fasciculaties) van de grote borstspier voelt.Boezemfibrilleren kan soms ook een langzame hartslag geven, maar dan zou het ook op de borst langzaam moeten voelen.Overigens is het wel zo dat het obstructief slaapapnoesyndroom (OSAS) kan leiden tot boezemfibrillerenIk hoop dat dit Uw vraag beantwoord.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy